Spaghete integrale cu sos bolognese

de admin
0 comentariu

Și cei mici se pot bucura de o rețetă clasică de sos pentru paste, atâta timp cât e gătit dietetic. Asta înseamnă eliminarea prăjitului în ulei și prepararea lui în tigaie, cu puțină apă. De asemenea e important sa folosești carne proaspătă pe care să o toci tu și nu una gata tocată. În felul acesta ai siguranța că e într-adevăr de o calitate bună. Realizat astfel, sosul va fi mult mai sănătos și la fel de gustos. Poți face o cantitate mai mare (ca în rețeta de mai jos) și să-l servești și a doua zi cu o porție proaspăt fiartă de paste.

Timp preparare: 1 h 10 min                      Număr porții: 5 persoane

Ingrediente

400 g rasol de vită
2 fire ceapă verde
1 fir usturoi verde
3 morcovi mici
1 ardei capia
1,4 țelină medie
2 roșii medii
300 ml suc de roșii sau bulion
½ linguriță cimbru uscat
½ linguriță busuioc uscat
½ linguriță oregano uscat
1/3 linguriță sare roz de Hymalaya (doar peste vârsta de 1 an)
2 linguri ulei de măsline extravirgin
375 g spaghete integrale (5 porții)

Mod de preparare

Spală carnea de vită, taie-o cubulețe și mărunțește-o cu ajutorul unui tocător electric.
Spală recipientul aparatului și folosește-l din nou pentru a toca mărunt țelina, ardeiul și 2 morcovi. Pasta rezultată va fi baza sosului. Dă printr-o răzătoare morcovul rămas și taie rondele ceapa și usturoiul.
Pune pe foc o tigaie antiaderentă cu puțină apă în ea. Când apa începe să clocotească, adaugă carnea tocată și amestecă din când în când. După câteva minute sau când începe carnea să își schimbe culoarea, adaugă sosul de legume,  legumele tăiate și condimentele. Amestecă totul și lasă să se pătrundă timp de 30-40 minute. Dacă sosul e prea gros, mai poti adăuga apă. La final, adaugă sucul de roșii și cele două roșii tăiate cubulețe. Mai lasa tigaia pe foc 10 minute, timp în care poți fierbe pastele.
Când sunt gata pastele, scurge apa de pe ele și răstoarnă-le într-un bol. Pune peste ele uleiul de măsline.
Distribuie pastele în farfurii și pune câteva linguri de sos peste ele. Se pot servi cu parmezan ras și câteva frunze de ruccola.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy