Aceste reteta de briose cu banane si afine este ideală pentru bebelușii aflați la vârsta autodiversificării dar și pentru copiii mai mari. Pufoase si gustoase, sunt numai bune de luat la drum, de servit la micul dejun sau ca gustare. La fel ca in cazul retetei de briose cu cirese, si aici banana are rol de a îndulci aluatul. Afinele se potrivesc de minune cu gustul acesteia. În plus se fac foarte repede.

Timp preparare:
20 min
Timp coacere:
25 – 30 min
Număr porții:
15 buc
Dimensiune vas:
forme independente din silicon

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf (120 g) de făină integrală sau făină tip 650
  • 2 banane foarte coapte
  • 125 g afine proaspete
Mod de preparare

TIPS & TRICKS

Pentru ca brioșele să iasă pufoase și să crească, e foarte împortant ca albușurile să se bată spumă, separat de gălbenușuri, cu atât mai mult cu cât nu folosesc praf de copt, bicarbonat sau alți agenți de afânare pentru alutul de brioșe.

PASUL 1

Se bat albușurile până se fac spumă, cu ajutorul unui mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta).

PASUL 2

Se adaugă pe rând câte un gălbenuș, amestecând continuu, după care se cerne ușor câte o lingură de făină.

PASUL 3

Separat se sfărâmă bananele cu o furculiță până se fac cremă.

PASUL 4

Cu ajutorul unei spatule (eu folosesc una din silicon, similară cu aceasta) se încorporează piureul de banane în amestecul de ouă și făină și se toarnă totul în forme de brioșe.

Pentru ca brioșele să se desprindă ușor după coacere, îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă, tot de silicon, ca cea de aici. Dacă formele nu sunt din silicon, ci metalice, se pune întâi câte o hârtie pentru brioșe în fiecare.

PASUL 5

Afinele spălate și uscate se distribuie ulterior în fiecare formă în parte. Dacă sunt congelate se folosesc ca atare, tăvălite în făină (ca să absoarbă umezeala).

PASUL 6

Se coc la 160 grade fără ventilator pentru 25 – 30 minute.

briose cu banane si afine

NOTĂ:

Dacă prepari brioșele exclusiv pentru adulți, poți adăuga 4 linguri de zahăr sau alți îndulcitori atunci când bați albușurile spumă.

Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe cu banane și afine, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

2 comentarii

Ilinca April 20, 2020 - 09:51

Cand am adaugat faina peste amestecul de albusuri cu galbenusuri s-a dus toata “aerarea” si a devenit un aluat mic, scazut. Ma intreb unde am gresit. Eu de obicei amestec albusurile batute peste faina amestecata cu galenusuri in prealabil. Si asa se pastreaza pufos.

Reply
Alina April 21, 2020 - 20:35

E normal sa scadă un pic, dar nu de tot. Ca sa nu se mai întâmple, fie setezi mixerul la viteza cea mai mică, înainte de a pune faiba, fie amesteci faina cu mâna, cu ajutorul unei spatule de Silicon. Dacă faci ultima chestie, e important ca Mișcările sa fie de jos in sus, ușoare și rare, sa nu amesteci energic, ca la maioneza, pt a păstra compoziția aerată. De asemenea e important sa nu adaugi faina toată deodată, și cate o lingura cernută, incorporată gradual. Asta e valabil pentru ambele cazuri. Poate pare complicat, dar trebuie atenție doar primele dați, apoi îți intri in mâna. 😉 Te rog sa-mi spui dacă îți iese data viitoare mai bine. Si ma bucur ca ai întrebat! Cred ca voi adauga Explicațiile și in textul rețetei.

Reply

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy