Îți recomand să prepari această rețetă spre sfârșitul verii, când se coc roșiile de grădină și abundă în piețe. Nimic nu se compară cu gustul lor în perioada respectivă. Gătite astfel, sunt o alternativă mai suculentă a chiftelelor fiind ușor de gestionat de cel mic.
Timp preparare: 10 min Timp fierbere: 30 min Timp coacere: 25 min
Ingrediente
150 g piept de găină
125 g orez integral
1 legătură mică pătrunjel
1 cățel usturoi
1 ou
5 roșii medii
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Se taie roșiile așa încât să rezulte niște căpăcele și se scot sâmburii cu o linguriță. Se fierbe pieptul de găină tăiat cubulețe și separat orezul. După ce au fiert și s-au răcit, se amestecă cu oul, pătrunjelul tăiat mărunt și usturoiul pisat. Fiecare roșie se umple cu compoziția rezultată iar la final se pun căpăcelele și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade fără ventilator pentru aproximativ 25 minute. Se scot și se servesc calde.