M-am gândit să vin în întimpinarea unor întrebări care, cu siguranță, nu vor ezita să apară.
Care sunt cazurile in care nu se poate practica Autodiversificarea (BLW) ?
Dacă bebelușul are o condiție medicală care poate să îi afecteze abilitatea de a mânca și înghiți mâncare, ar trebui să consulți medicul pediatru înainte de a începe autodiversificarea.
Rețetele pot fi gatite pentru oricine ?
Da, atâta timp cât nu există un fond alergic sau intoleranțe (gluten, lactoză, etc). Pentru acestea din urmă, există pe blog câte o categorie separată, preparate fără gluten și preparate fără lactoză. Aceste rețete sunt de fapt destinate întregii familii dar adaptate astfel încât și bebelușul să poată mânca același lucru cu restul membrilor. De aceea sunt gătite la cuptor, fierte sau preparate la abur, iar sarea, zahărul și mierea sunt excluse până la 1 an și chiar mai mult. Dacă e nevoie acestea pot fi adăugate strict în farfuriile adulților.
E foarte importat însă, ca înainte de a începe autodiversificarea, să citești despre ce este autodiversificarea (BLW), care sunt semnele care denotă faptul ca bebelușul e pregătit și sugestiile pentru primele mese.
Pot substitui un ingredient ?
Pentru rezultate optime și în măsura în care este posibil, recomand utilizarea ingredientelor specificate în listă. De cele mai multe ori, atunci când sunt compatibile, furnizez chiar eu niște alternative. Dacă nu le ai la îndemână sau e vorba de posibili alergeni în cazul tău, al copilului sau al altui membru al familiei și te hotărăști să înlocuiești totuși ingredientul, nu știu în ce măsură acesta va afecta gustul, textura, culoarea sau forma preparatului.
Cine scrie si testeaza retetele ?
Fiecare rețetă în parte este testată, adaptată și scrisă de mine.
Mai fac si altceva in afara de acest blog ?
În acest moment, mă ocup de administrarea blogului în regim part-time. Am un băiețel de 1 an și 6 luni care îmi ocupă tot timpul și mă bucur de asta cât de mult pot. În plus, fiind arhitect de profesie, încerc să contribui cât de des pot la realizarea proiectelor pe care eu și sotul meu (tot arhitect) le avem în derulare. Acest blog este deasemenea “copilul” meu și va fi tratat ca atare cu toata atenția și implicarea de care e nevoie.
Cine face pozele pentru MAMAMAG si cu ce tip de camera ?
Conținutul fotografic al blogului este realizat și editat special pentru acesta.
Fotografiile cu noi, de pe paginile Home, Autodiversificare și About sunt realizate de Vali Matei Photography.
Fotografiile cu mâncare de la pagina Rețete sunt făcute de mine și editate de soțul meu. Folosesc un mirrorless Olympus OM-D E-M10 Mark II cu obiectiv de 14-42mm.