Ca să nu fim nevoiți să alegem între deliciosul tort de morcovi și biscuiți, de ce să nu combinăm aroma tortului cu forma și textura unui biscuite. În plus, biscuiții se pastrează mai mult timp, se iau ușor în geanta de drum ca gustare și sunt lesne de apucat de mânuțe micuțe.
Timp preparare: 40 min Timp coacere: 20 min Număr porții: 18 buc.
Ingrediente
Pentru aluat
125 g unt topit
6 curmale hidratate
1 gălbenuș de ou ecologic la temperatura camerei
250 g făină neagră
1/4 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/2 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
200 g fulgi de ovăz
200 g morcovi răzuiți (aproximativ 3)
60 g stafide aurii mărunțite
180 g miez nucă mărunțit
Pentru crema
60 g unt la temperatura camerei
1 linuriță miere (doar peste vârsta de 1 an)
4 linguri brânză de capră sau cremă de brânză
1 lingură zeamă de lămâie sau de portocală
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.
Amestecă într-un bol untul, curmalele (hidratate si măcinate) și gălbenușul. Separat, amestecă făina, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Combină cele două amestecuri și adaugă fulgii de ovăz, mocovii răzuiți și stafidele mărunțite, până capătă textura unui aluat. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 min.
Scoate aluatul din frigider și modelează cantități mici în mână până se formează bile de 2-3 cm diamentrul. Îmbracă fiecare bilă cu un strat de nucă tăiată mărunt. Pune bilele pe tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 10 minute. Scoate-le din cuptor și cu ajutorul unei linguri de lemn apasă în centrul fiecărei forme, pentru a crea o adâncitură. Coace-le pentru încă 10 minute sau până când devin aurii. Transferă-le pe un grătar metalic până se răcesc.
Pentru cremă, amestecă untul și mierea, apoi adaugă brânza și sucul de citrice. Umple fiecare biscuite cu o linguriță mică de cremă.