Rețeta aceasta de paste care au la bază cel mai bun pesto făcut în casă e atât de simplă, delicioasă și fresh încât, după ce o vei încerca, nu o să mai cumperi niciodată pesto la borcan, din supermarket.
Prima dată când am mâncat paste cu pesto, roșii și mozzarella au fost pregătite de o italiancă, în sudul Franței.
Eu eram încă studentă, plecată cu o bursă pentru un an, iar ea colegă de facultate și de cămin. Stătea fix vizavi de mine. Când era ora mesei, îmi bătea la ușă și mă invita să mâncăm împreună.
Ce puteai găti rapid pe un reșou de cămin?
Paste, al dente (cum altfel), în care aruncai sosul pesto, multe frunze de busuioc proaspăt, mozzarella proaspătă de bivoliță, ulei de măsline adevărat și roșii cherry.
Îți dădeai seama la ce cameră locuiau italienii prin simplu fapt că fiecare avea câte un ghiveci cu busuioc proaspăt la geam.
Cum se prepară cel mai bun pesto
Dacă vrei și tu să prepari cel mai bun pesto, mai jos găsești rețeta așa zisului Pesto Genovese.
Deși teoretic, pesto-ul clasic conține 3 ingrediente cheie:
- muguri de pin
- busuioc
- parmezan sau pecorino
… el e mult mai versatil.
Vestea bună e că poți înlocui cu success busuiocul cu pătrunjel sau spanac, mugurii de pin cu nuci sau migdale decojite. În plus, există și varianta de pesto rosso, care are la bază sos de roșii, busuioc, roșii uscate, masline, etc.
Un alt avantaj al acestui sos este faptul că rezistă 5-7 zile la frigider și 3-4 luni la congelator.
Merge de minune ca dressing pentru salate, în sandvișuri, ca sos pentru preparatele din carne și pește, amestecat cu orez, etc.
Pur și simplu dă gust și savoare oricărui preparat!
Timp preparare: 5 min
INGREDIENTE
- 50 g parmezan (sau pecorino)*
- 50 g muguri pin (poți folosi caju sau nucă)
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de frunze de busuioc proaspăt (poți folosi și spanac sau patrunjel proaspăt)
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de zeamă de lămâie
* în caz de APLV parmezanul se poate înlocui cu 1/2 avocado sau 3-4 linguri drojdie inactivă/nutritivă
MOD DE PREPARARE
Se dau toate ingredientele prin blender.
Mixează până capată consistența unei paste, după care toarnă sosul peste pastele fierte.
TIPS & TRICKS
Pentru un plus de savoare poți pune peste paste roșii cherry și mozzarella de bivoliță (din aceea în suc propriu).
Dacă ai încercat acestă rețetă pentru cel mai bun pesto facut in casa, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pintrest.
8 comentarii
Buna Alina, cu ce s-ar putea inlocui parmezanul (aplv)? Merci mult
Buna! Sunt mai multe variante. Fie îl excluzi pur și simplu, fără a-l înlocui cu nimic, fie folosesti 1/2 avocado sau 3-4 linguri drojdie inactivă/nutritivă. 😉
Am facut varianta cu patrunjel si caju si sunt delicioase, am pus reteta pe lista de favorite:D. Delicios si rapid, mancarea perfecta:). Multumesc pt reteta!
Cu drag! Ce ma bucur!
Buna! Am făcut varianta cu spanac proaspat si nuci si a iesit un gust de neuitat ! Mmmm, delicioase !!! 😊☺😊
Daaa! Si noua ne place mult in varianta cu spanac! Multumesc pentru feddback!
Buna! Cu spanac congelat merge? Sa il oparesc putin dupa decongelare? Merci!
Da, merge! Nu îl decongela. Pune-l direct așa in blender/tocător. 😉 am încercat. Iese tare bun!