Când e prea cald să pornești cuptorul și să faci clasicii biscuți cu semințe, cu hriscă sau biscuiți crocanti, poți opta pentru unii raw-vegani, ca aceștia. Se pregătesc rapid și se păstrează la frigider într-un recipient închis etanș timp de o săptămână sau chiar mai mult. Din experiența mea însă, nu apucă să stea atât fiindcă se consumă extrem de repede.
Timp preparare: 20 min Timp racire: minim 2 h
Ingrediente
200 g curmale fără sâmburi *
100 g migdale crude
80 g caju crud
80 g nucă crudă
2 linguri de ulei de cocos
2 lingurițe fulgi de cocos
2 linguri semințe de floarea soarelui
Mod de preparare
* Curmalele, ca toate fructele uscate, au un conținut ridicat de zaharuri, prin urmare, în special sub vârsta de 2-3 ani e recomandat evitarea sau consumul limitat al acestora, deoarece pot duce la aparitia cariilor.
Mod de preparare
PASUL 1
Hidratează curmalele pentru 10-15 min.
PASUL 2
Mărunțește cu ajutorul unui tocător electric migdalele, alunele și nuca.
PASUL 3
Adaugă curmalele și uleiul și continuă să mixezi până obții o pastă lipicioasă de consistența unui aluat.
PASUL 4
Transferă compoziția pe jumătatea unei hârtii de copt de aproximativ 30×40 cm.
PASUL 5
Îndoaie hârtia și acoperă aluatul cu cea de-a doua jumătate. Presează cu mâinile sau cu un sucior până se aplatizează.
PASUL 6
Îndepărtează hârtia de peste aluat și ajustează marginile acestuia cu un cuțit de masă. Trebuie să rezulte un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 1 cm. Dacă e nevoie, reia procesul de presare de la PASUL 5.
PASUL 7
Presară fulgii de cocos și semințele de floarea soarelui.
PASUL 8
Împachetează aluatul ca și cum ai ambala un cadou (vezi imaginile de mai jos) și treci din nou cu sucitorul peste el. Astfel vei presa semințele și fulgii, fără a deforma blatul.
PASUL 9
Pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
PASUL 10
Când e gata, taie blatul cubulețe de aproximativ 4×4 cm (dimensiunea unor biscuiți) și ambalează-i individual în hârtie de copt, pentru a nu se lipi de mâini și a putea fi mai ușor de servit și de transportat.