Salată caldă de curcan, broccoli, cartofi și păstai

de admin
0 comentariu

Cartofi aburind, legume verzi preparate al dente, carne fragedă de curcan la grătar, un dessing cremos și câțiva muguri de pin, iată ingredientele pentru o salată consistentă și delicioasă de care te poți bucura, indiferent de sezon.

Timp preparare: 30 min

Număr porții: 1 adult și 1 copil

Dimensiune vas: oala metalica 25 cm diametru

Pentru salată:

  • 2-3 cartofi mari roșii
  • 2 florete mari de broccoli (din care una pentru sos)
  • 100 g păstăi de fasole verde
  • 100 g piept de curcan
  • 1 lingură de muguri de pin

Pentru sos:

  • 1 floretă de broccoli
  • 5 linguri parmezan ras
  • 2 linguri de smântână
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri zeamă de lămâie sau 1 lingură oțet balsamic (opțional)
  • Sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Spală cartofii și pune-i la fiert, în coajă, în apă cu sare (doar peste varsta de 1 an) pentru 20-30 min sau până când se pot străpunge cu furculița. Când sunt gata, curătă-i și taie-i cuburi.

PASUL 2
Până fierb cartofii, prepară la abur (sau în apă) timp de 10 minute (sau până devin al dente) păstăile de fasole verde și floretele de broccoli, apoi scurge apa de pe ele. Pune o floretă de broccoli deoparte (pentru sos) iar pe cealaltă, desparte-o în mai multe bucăți. Deasemenea, dacă ți se par prea lungi, poți tăia în segmente păstăile.

PASUL 3
Carnea de curcan o poți pregăti la gratar, la cuptor sau o poți fierbe, apoi taie-o cubulețe.

PASUL 4
Mixează cu ajutorul unui blender vertical toate ingredientele pentru sos și una din floretele de broccoli fierte la abur, până obții o pastă fină.

PASUL 5
Pune toate legumele și carnea într-un bol, adaugă sosul și amestecă. Presară mugurii de pin (se pot prăji puțin pentru un plus de savoare) și servește salata imediat.

NOTĂ:
Sub vârsta de 3 ani, se mărunțesc mugurii de pin pentru a diminua riscul de înec.

Dacă ai încercat acestă rețetă de salată caldă de curcan, broccoli, cartofi și păstai, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy