Spre deosebire de binecunoscuta zacuscă, această pasta de vinete si ardei copti tartinabilă, fină, se prepară mult mai repede și e mult mai versatilă.
O poți servi ca gustare pe felii de pâine prăjită, cu roșii, brânză și măsline, ca sos servit pe bețișoare de legume (ardei, morcovi) la fel ca un hummus sau ca sos pentru paste.
Timp preparare: 15 min
Timp coacere: 45 min
INGREDIENTE
- 1 vânătă medie
- 1 ceapa roșie mică
- 2 ardei capia medii
- 1 lingură pastă de roșii (dacă faci pastă tartinabilă) sau 200 ml bulion (dacă faci sos pentru paste)
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline pentru gătit
- Sare (doar peste vârsta de 1 an)
- Frunze de pătrunjel (pentru ornat)
MOD DE PREPARARE
PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 180 grade fără ventilator.
PASUL 2
Taie vânăta, ardeiul și ceapa în cubulețe cu latura de 1-1,5 cm.
Amestecă-le într-un bol cu uleiul, usturoiul mărunțit, uleiul și sarea (doar peste vârsta de 1 an).
PASUL 3
Împrăștie-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 45 min sau până legumele încep să se rumenească.
PASUL 4
Când sunt gata, scoate tava din cuptor și lasă legumele să se răcească puțin.
PASUL 5
Transferă totul în recipientul unui blender, adaugă, după caz, pasta de tomate sau bulionul și mărunțește totul până obții o pastă fină.
Transferă pasta într-un bol și orneaz-o cu frunze de pătrunjel sau toarnă sosul peste pastele proaspăt fierte și servește-le imediat cu puțin parmezan răzuit deasupra.
Dacă ai încercat acestă pasta de vinete si ardei copti, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.