Cuiburi de spaghete cu sos de rosii, pesto si branza

de admin
0 comentariu

Iată o variantă ingenioasă de a transforma spaghetele într-un preparat mai ușor de gestionat de cei mici și mai amuzant. Poți alcătui din ele un fel de cuiburi pentru sos și restul ingredientelor. Sunt ideale atunci când ai musafiri, calde sau reci, ca gustare, la prânz sau cină. Pentru rapiditate, pastele pot fi fierte în avans, cu o seară înainte.

Timp de preparare: 30 min          Timp de coacere: 30 min          Numar portii: 10-12 buc

Ingrediente

2 ouă ecologice
50 g unt
120  g parmezan
200 g brânză de vaci
200 g sos roșii sau bulion
1 legătură de pătrunjel sau busuioc
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
250 g spaghete

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge apa de pe ele și lasă-le să se răcească într-un bol.
Topește untul și toarnă-l peste paste împreună cu 1/3 din cantitatea de parmezan și ouăle bătute, amestecând bine.
Unge formele de brioșe cu puțin unt și distribuie spaghetele în forme, așa încât să se creeze niște mici cuiburi. Pune în fiecare cuib câte o lingură de sos de roșii.
Mărunțește într-un blender frunzele de pătrunjel, 1/3 din cantitatea de parmezan, usturoiul și uleiul de măsline până se formează o pastă similară cu un sos pesto. Distribuie pasta în cuiburi.
Amestecă ultima treime din parmezan cu brânza de vaci și pune câte o lingură în fiecare cuib.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade fără ventilator, timp de 30 minute. Când sunt gata, lasă-le câteva minute să se răcească. Pentru a le scoate din forme, răstoarnă tava peste un platou.

cuiburi de spaghette

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy