Piersici în blat, piersici în cremă, piersici în decor… piersici, piersici, piersici. Cu toate astea, nu e prea mult, tortul e ușor, gustos și perfect pentru aniversările celor mici, deoarece nu conține zahăr. Dacă adulții simt nevoia, pot adăuga zahăr pudră, exclusiv peste propria lor felie.
Timp coacere: 45 min
Timp de preparare: 30 min
Număr porții: 12-14 felii
INGREDIENTE
Pentru blat:
- 5 ouă ecologice
- 5 linguri cu vârf de făină albă tip 650 (140 g)
- 150 ml lapte
- 2 linguri ulei de cocos
- 5 g praf de copt (opțional)
- 3 piersici decojite
Pentru crema de fructe:
- 6 curmale fără sâmburi
- 4 piersici decojite
- 1 lingură zeamă de lămâie
Pentru crema de mascarpone:
- 200 g mascarpone
- 200 g iaurt
- 2-3 lingurițe miere (doar peste vârsta de 1 an)
- 1 lingură zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE
PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 170 grade fără ventilator.
PASUL 2
Pentru blat, separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă cu ajutorul unui mixer cu bol. Amestecă gălbenușurile, făina, praful de copt, uleiul și laptele într-un bol până se omogenizează. Cu ajutorul unei spatule din silicon, încorporează compoziția în spuma de albuș și amestecă ușor cu mișcări verticale așa încât să obții un aluat pufos. Decojește piersicile și taie-le cât mai mărunt. Pune-le în aluat si amestecă din nou.
PASUL 3
Tapetează o forma de tort cu fund detasabil, cu hârtie de copt și pune aluatul pentru blat la cuptor timp de 45 de minute. Între timp vei face cremele.
PASUL 4
Pentru crema de fructe, înmoaie timp de 2 ore curmalele fără sâmburi în apă. Decojește piersicile și taie-le bucăți. Pune în vasul blenderului cumalele, fructele și zeama de lămâie și mixează într-un tocător electric până obții o pastă omogenă și fină. Pentru crema albă amestecă iaurtul cu mascarpone, miere și lămâie cu ajutorul unui mixer cu bol. Păstrează cremele la rece până e gata blatul.
PASUL 5
După ce s-a copt blatul, lasa-l câteva minute să se răcească în tavă, apoi scoate-l din hărtia de copt și transferă-l pe un grătar metalic. După ce s-a răcit de tot, poți asambla tortul. Vor fi 2 straturi de cremă si 3 de pandișpan. Pentru asta trebuie să secționezi blatul cu ajutorul unui cuțit mare de patiserie pe orizontală în 3 parți egale.
PASUL 6
Întinde 2 linguri de cremă de fructe (sau un sfert din cantitate) peste baza tortului iar apoi pune 1/4 din crema de iaurt cu mascarpone.
PASUL 7
Acoperă cu felia de pandișpan pus deoparte și repetă procesul încă o dată.
PASUL 8
Îmbracă tortul în crema albă de mascarpone rămasă, lăsând un cerc cu diametrul de 10 cm liber în mijlocul acestuia. Pune în cerc crema de piersici rămasă. Nu trebuie să fie foarte finisat. Taie 2 piersici felii subțiri si ornează perimetral partea superioară a tortului. La final poți presăra fulgi de cocos peste întreg tortul.
Dacă ai încercat acestă rețetă de tort de piersici cu crema de iaurt si mascarpone (fără zahăr), m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook. Mai multe rețete de torturi și prăjituri fără zahăr găsești și aici.
6 comentarii
Bună! Pot folosi piersici congelate?
Le poți folosi eventual in blat, direct congelate și gata mărunțite.
Ar merge caise in loc de piersici?
Sigur ca da! 😉
Piersici la compot merg pentru tort?
Trebuie mai multa faina ,in loc de 5 linguri,trebuie 8 ,si deasemenea crema de piersici este foarte multa,trebuie doar din 2 piersici.