Pate de casă după rețeta bunicii

de admin
0 comentarii

După ce vei încerca această rețetă rapidă și foarte gustoasă de pate de casă după rețeta bunicii, nu vei mai cumpăra varianta în conservă.

Pe lângă faptul că pateul în conservă este total contraindicat copiilor atât de mici, conținutul de ficatul propriu-zis e în proporție foarte mică, e plin de aditivi și are o valoare nutrițională care lasă de dorit.

Dacă vrei și tu să pregătești acestă rețetă de pate de casă după rețeta bunicii găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 15 min

Timp coacere: 30 min

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de pui
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • ½ ardei capia
  • ½ linguriță praf de cimbru
  • 200 g unt

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Pornește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.

PASUL 2

Spală ficatul și strecoară apa bine de pe el.

Curăță legumele și taie-le mărunt.

PASUL 3

Într-un vas termorezistent, pune ficatul, ceapa, usturoiul, ardeiul, praful de cimbru, ¼ din cantitatea de unt și amestecă bine.

PASUL 4

Coace totul în cuptorul preîncălzit pentru 15 min, după care scoate vasul din cuptor și amestecă toată compoziția.

Reintrodu preparatul în cuptor și mai lasa-l încă 15 minute sau până se scade zeama lăsată de ingrediente.

PASUL 5

Când e gata, scoate vasul și asteaptă câteva minute să se răcească conținunut și transferă-l într-un recipient înalt.

Mărunțește compoziția cu ajutorul blenderului vertical, adaugând treptat câte un cubuleț din untul rămas, până când capătă o consistență fină și cremoasă.

Dacă ai încercat acestă rețetă de pate de casă după rețeta bunicii, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy