Sunt copii care adoră gustul ciupercilor dar nu și textura lor. Așa încât o modalitate de a le pregăti ceva asimilabil este să le transformi într-un sos cremos pentru paste. Ciupercile sunt o sursă importantă de seleniu, vitamina D2, potasiu și proteine așa încât merită să le incluzi în meniu.
Timp preparare: 30 min
Ingrediente
150 g penne integrale
150 g ciuperci proaspete
2 lingurițe smântână grasă (min 20% grasime)
2 căței de usturoi
1 legătură mică de mărar
5 g unt
Mod de preparare
Fierbe ciupercile curățate și tăiate, împreună cu usturoiul, la abur timp de 20 min. Între timp pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata ciupercile, mărunțește-le cu ajutorul unui blender, transferă-le într-o tigaie adâncă antiaderentă și adaugă smântâna și mărarul. După ce au fiert pastele, scurge apa, răstoarnă-le în tigaie peste sos împreună cu untul, amestecă totul și servește-le imediat.