Aceste mini-omlete la cuptor sunt excelente pentru începutul autodiversificării deoarece sunt ușor de gestionat de cei mici, se pot combina tot soiul de ingrediente astfel încât cel mic să aibă de unde alege și constituie o masă completă.
De fapt toată familia se poate bucura de ele. Se pot pune în pachețelele de școală ale copiilor mai mari sau lua la birou în caserole pentru un prânz rapid.
Omleta mi se pare una dintre cele mai versatile preparate.
Cineva mi-a spus odată că, dacă și-ar deschide un restaurant, ar fi doar cu omelete, cu ingrediente asociate în toate felurile posibile.
Până să aud asta nici nu m-am gândit la omletă în acest fel. Între timp am aflat că există și omlete dulci, un fel de clătite, fără făină, umplute cu fructe și iaurt sau brănză dulce. Deci, cerul e limita!!
De data asta am îmbinat ingredientele după gustul meu și, de ce să nu recunosc, în funcțe de ce aveam prin frigider, căci omleta este suportul perfect pentru resturile de legume, brânzeturi sau carnea rămasă de la friptura de cu o seara înainte.
Așa au rezultat 4 tipuri diferite de mini-omlete:
- caprese
- cu broccoli
- Popeye
- mix legume
Ce alte combinații se mai pot face, în afara celor din rețetă.
- ton, măsline și porumb
- somon, mărar și ricotta
- pui/curcan, ciuperci si parmezan
- ciuperci si praz
Mini omletele sunt perfecte la micul dejun, la prânz sau chiar cină, ca aperitiv sau fel principal.
Sunt delicioase atât calde cât și reci și se transportă ușor deci sunt ideale de luat la iarbă verde sau în călătoriile lungi. Se pot pregăti atât pentru petrecerile copiilor cât și pentru zilele de naștere. Le poți prepara cu o zi înainte și depozita la rece (frigider, cutie frigorifică) în recipiente închise etanș. Rezistă până la 2 zile în frigider.
Dacă vrei și tu să pregătești aceste mini-omlete, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.
Timp preparare:
15 min
Timp coacere:
20-25 min
Număr porții:
12 mini-omlete
Dimensiune vas:
tigaie rotundă 25cm diametru
Pentru bază:
- 6 ouă
- 1/3 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
- 200 ml lapte
Pentru mini-omletele caprese:
- 3 rosii cherry tăiate mărunt
- 50 g mozzarella rasă (cea uscată pentru pizza)
- 4-5 frunze busuioc tăiate mărunt
Pentru mini-omletele cu broccoli:
- 50 g parmezan răzuit
- 3 florete broccoli prospăt sau congelat (pre-fiert)
- 2 căței usturoi pisat
Pentru mini-omletele Popeye:
- 50 g feta sau telemea sau brânză dulce sub vârsta de 1 an
- 50 g spanac mărunțit proaspăt sau congelat (prefiert dacă este congelat)
- 1/3 linguriță nucșoară
Pentru mini-omletele mix legume:
- ½ ardei capia tăiat mărunt
- 50 g boabe mazăre proaspătă sau congelată
- 1 fir de ceapă verde tăiată mărunt
Mod de preparare
PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade fără ventilator.
PASUL 2
Grupează ingredientele în funcție de tipul omletei, în 4 boluri diferite. Bate ouăle într-un bol separat și adaugă laptele.
PASUL 3
Distribuie conținutul fiecărui bol în câte 3 forme de brioșe, astfel înncât în final să rezute 12 mini-omelete, apoi toarnă amestecul de ouă și lapte peste ele.
PASUL 4
Pune omletele în cuptorul preîncălzit la 170 de grade fără ventilator, timp de 20-25 min. Când sunt gata, servește-le imediat sau lasă-le să se răcească și păstrează-le la rece..
Dacă ai încercat această rețetă de mini-omlete la cuptor în 4 feluri, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.