Fursecurile sunt una din gustările preferate ai celor mici așa încât dacă vrei sa ai la îndemână o varianta fără zahăr, ușor de transportat și plină de nutrienți, poți opta pentru cele de mai jos. Nucile au un conținut bogat de omega 3, minerale și vitamina E iar scorțișoara proprietăți antioxidante.
Timp preparare: 40 min
Timp răcire: 30 min
Timp coacere: 15 – 20 min
Număr porții: 28 fursecuri (1 tavă)
Dimensiune vas: tavă metalică cuptor
Pentru biscuiți:
- 250 g făină tip 650
- 2 linguri făină de migdale
- 3 linguri nucă măcinată
- 120 g unt rece
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 gălbenuș
- 1-2 linguri zeamă lămâie
Pentru decor:
- 1 albuș
- 1 lingură lapte
- Coajă de lămâie răzuită
- 28 jumătăți de miez de nucă (aprox 60 g)
Mod de preparare
PASUL 1
Amestecă cu vârful degetelor făina și untul rece tăiat cubulețe, până capătă consistența fărâmiturilor de pâine.
PASUL 2
Adaugă făina de migdale, nuca măcinată, mirodeniile și gălbenușul.
PASUL 3
Continuă să frămânți până când se dezlipește aluatul de pe suprafața bolului ți poți forma o bilă.
PASUL 4
Aplatizează bila, înfășoară-o în folie alimentară și pune-o în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
PASUL 5
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3).
PASUL 6
După ce s-a răcit, scoate aluatul din frigider si întinde-l cu ajutorul unui sucitor până capătă o grosime de 5-7 mm.
PASUL 7
Decupează fursecurile cu ajutorul unei forme și transferă-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
PASUL 8
Amestecă albușul cu laptele și întinde amestecul peste fursecuri cu ajutorul unei pensule de patiserie. Decorează fiecare fursec cu câte o jumătate de miez de nucă (tocată pentru copiii sub vârsta de 3 ani) și răzuiește coaja de lămâie peste toată tava.
PASUL 9
Coace totul la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc fursecurile.
NOTĂ
Aluatul se poate face în avans sau în porții mai mari fiindcă rezistă 5-7 zile la frigider și 6 luni la congelator.
După ce se răcesc fursecurile, poți cerne zahăr pudră peste cele destinate exclusiv adulților.
Fursecurile se păstrează în recipiente închise etanș 5-7 zile.
Dacă ai încercat acestă rețetă de fursecuri cu nucă și scorțișoară, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.
2 comentarii
Buna, pot adauga curmale sau stafide măcinate sa fie puțin dulci?
Sigur! 😉