Preparate numai din ingrediente foarte nutritive și fără gluten, aceste chifteluțe de conopidă cu ardei vor face cu siguranță deliciul celor mici, datorită crustei crocante și miezului moale și pufos.
Conopida, ingredientul cheie, are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina K, calciu și fibre. Combinată cu restul legumelor și cu făina de migdale, poate fi o alternativă bună în cazul în care vrei să reduci sau să eviți consumul de gluten.
Timp preparare: 20 min
Timp coacere: 30 – 35 min
Număr porții: 30 – 35 buc
Dimensiune vas: tavă metalică cuptor
Ingrediente:
- 1 căpățână medie de conopidă (500-600 g)
- 1 ardei capia tăiat mărunt
- 120 g făină de migdale
- 1 ceapă medie tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi pisați
- 2 linguri parmezan ras
- 2 ouă
- 2 linguri mozzarela rasă
- 2 linguri ulei de măsline (pomace)
- ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
- 1 legătură de frunze de pătrunjel/mărar tocate mărunt
- ½ linguriță nucșoară
- ½ lingurită chimen măcinat
- ½ lingurită coriandru măcinat
- 10 linguri fulgi de porumb măcinați sau de cereale (quinoa, orez – pentru a capată crusta crocantă)
Mod de preparare
PASUL 1
Curăță și desfă în florete conopida și mărunțește-o cu ajutorul unui tocător electric până capătă consistența unor boabe de orez. Pune conopida într-un tifon și stoarce foarte bine lichidul din ea.
PASUL 2
Separă gălbenușurile de albușuri și amestecă-le pe cele din urmă cu parmezanul, ceapa, mozzarela, sarea, usturoiul, făina de migdale, verdețurile, uleiul, coriandrul, chimenul și nucșoara.
PASUL 3
Adaugă conopida și frământă totul cu ajutorul mâinilor până la omogenizare. Formează bile cu diamentrul de 2-3 cm, dă-le prin gălbenușurile amestecate cu 2-3 linguri de apă și apoi tăvălește-le prin fulgii mărunțiți de cereale. Se poate pulveriza puțin ulei de măsline pe deasupra înainte de a le coace.
Dacă ai încercat acestă rețetă de chiftelute de conopida cu ardei, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.
2 comentarii
Bună, spune-mi te rog pot înlocui faina de migdale cu alt tip de faina?
Sigur! 😉