Cu o textură moale la interior și ușor crocante la exterior, aceste briose cu mere, nuci, ghimbir si scortisoara se prepară extrem de rapid, sunt delicioase proaspăt scoase din cuptor și chiar mai bune a doua zi (dacă rezistă atât de mult).
O rețetă perfectă pentru tot timpul anului
Deși este ideală în lunile reci de toamnă și iarnă sau chiar la începutul timid al primăverii, aceasta rețetă simplă și aromată de brioșe se poate face pe tot parcursul anului, deoarece merele se găsesc din belșug în supermarketuri sau în piețe.
La fel ca brioșele cu banane și zmeură sau cele cu banane si afine sau cele cu sfecă roșie și fistic, și acestea sunt baby- friendly, fără zahăr sau îndulcitori. În plus, conțin, ghimbir și scortișoară, două condimente cu beneficii multiple, având rol antiinflamator, antiseptic și antiviral. Prin urmare, sunt de mare ajutor pe vreme friguroasă și ploiasă.
Dacă vrei să prepari și tu rețeta de briose cu mere, nuci, ghimbir și scortișoară, găsești mai jos lista de ingredinte și pașii pe care trebuie să îi urmezi.
Timp preparare: 20 min
Timp coacere: 30 min
Număr porții: 12 buc
Dimensiune vas: forme brioșe silicon
Ingrediente:
- 3 mere sau 2 mere si 1 banană
- 5 linguri cu vârf făină tip 650 (100 g sau 140 g pentru o textură mai uscată)
- 5 ouă
- 1 lingură ulei de cocos sau unt topit
- 2 linguri nuci mărunțite sau măcinate
- 20 g sau 2 linguri stafide aurii (opțional)
- 2 linguri semințe de chia (opțional)
- ½ lingurița scortișoară
- ½ linguriță ghimbir
- 1 linguriță praf de copt (optional)
- 2-3 linguri fulgi de ovăz (pentru decor)
Mod de preparare
PASUL 1
Separă albușurile de gălbenușuri și bate- le spumă, cu ajutorul unui mixer cu bol. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, amestecând continuu. Apoi, setează mixerul la cea mai mică viteză și cerne ușor făina și praful de copt peste ouă.
PASUL 2
Răzuiește merele (pisează banana dacă e cazul) și amestecă-le cu nucile, semințele de chia, ghimbirul, scorțișoara, uleiul și cu stafidele (optional).
PASUL 3
Cu ajutorul unei spatule din silicon încorporează amestecul de fructe în aluat, amestecând ușor, cu mișcări verticale, pentru a păstra compoziția pufoasă.
PASUL 4
Distribuie aluatul în formele de brioșe și presară fulgii de ovăz. Pentru ca brioșele să se desprindă ușor după coacere, îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă de silicon. Coace totul la 170 de grade, fără ventilator, timp de 30-40 min sau până se rumenesc brioșele la suprafață.
Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe cu mere, nuci, ghimbir și scorțișoara, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.
4 comentarii
Buna! Nu gasesc reteta de salata de cartofi dulci. Cand ating pe denumire imi pare meniul si am tot cautat si nu o gasesc!
E pe prima pagina cand intri pe blog. 😉
Foarte delicioase! Felicitări!
Delicioase! Multumim pentru reteta!