Dacă pleci la drum și ai nevoie de niște gustări sățioase și nepretențioase pentru toată familia, aceste brioșe sunt ceea ce cauți. Sunt pline de ingrediente ce vă vor da energie și vă vor binedispune, sunt ușor de manipulat, nu se sfarmă, nu pătează.
Timp preparare: 20 min Timp coacere: 25 min Numar porții: 10 buc
Ingrediente
Pentru aluat
4 ouă ecologice
4 lingură făină de hrișcă sau făină neagră
2 linguri nucă măcinată
100 g curmale fără sâmburi *
2 linguri agrișe uscate *
1 lingură ulei de cocos
Pentru decor
2 linguri agrișe uscate
2 linguri nucă măcinată
* Fructele uscate, au un conținut ridicat de zaharuri, prin urmare, în special sub vârsta de 2-3 ani, este recomandat evitarea sau consumul limitat al acestora, deoarece pot duce la aparitia cariilor. Deasemenea este indicat să fie consumate în preparate și nu ca atare.Mod de preparare
Mod de preparare
PASUL 1
Hidratează curmalele pentru 10-15 minute, taie-le mărunt cu ajutorul unui cuțit și amestecă-le cu uleiul de cocos.
PASUL 2
Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe cele dintâi cu un mixer până se fac spumă. Adaugă pe rând gălbenușurile și continuă să amesteci.
PASUL 3
Setează mixerul la o treaptă inferioară, pune ușor, în ploaie, câte o ligură de făină peste ouă și mixează până la omogenizare.
PASUL 4
Adaugă nuca măcinată și amestecând de jos în sus, cu ajutorul unei spatule, pentru a păstra compoziția pufoasă.
PASUL 5
Încorporează curmalele și uleiul, având grijă să nu se lase prea tare aluatul.
PASUL 6
Distribuie compoziția în formele de brioșe, fără a le umple complet, apoi presară agrișele și nuca măcinată. Dacă formele nu sunt din silicon, ci metalice, pune mai intâi forme de hârtie în interiorul acestora.
PASUL 7
Coace brioșele la 180 de grade fără ventilator timp de 25 minute sau până se rumenesc ușor.