Conținutul scăzut de carbohidrați al batoanelor cu broccoli și conopidă fac din acestea o gustare sănătoasă la orice oră din zi. În plus, forma și textura lor ușor de gestionat este potrivită chiar și pentru cei mai mici meseni.
Timp preparare: 15 min
Timp coacere: 20 – 30 min
Număr porții: 9 buc
Dimensiune vas: tavă metalică cuptor
Ingrediente:
- 250 g conopidă proaspătă sau congelată
- 250 g broccoli proaspăt sau congelat
- 110 g mozzarela răzuită
- 40 g parmezan ras
- 1 ou
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
Mod de preparare
PASUL 1
Fierbe floretele de conopidă și broccoli timp de 5 min (dacă sunt proaspete) și 7 minute (dacă sunt congelate).
PASUL 2
Când sunt gata, scurge apa de pe ele și mărunțește-le cu ajutorul tocătorului electric până capătă consistența boabelor de orez.
PASUL 3
Pune toată cantitate într-un tifon și stoarce bine lichidul de pe ele.
PASUL 4
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade fără ventilator.
PASUL 5
Amestecă într-un bol legumele cu restul ingredientelor.
PASUL 6
Pentru a face batoanele, ia câte o ligură de compoziție și modeleaz-o între palme până obții o formă rectangulară.
PASUL 7
Transferă batonul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ajustează marginile cu ajutorul unui cuțit de masă.
PASUL 8
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade fără ventilator pentru 20-30 minute sau până se rumenesc batoanele.
PASUL 9
Servește-le calde cu sos de roșii și busuioc.
Dacă ai încercat acestă rețetă de batoane de broccoli și conopidă la cuptor, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.