Tartă de primăvara cu ricotta și spanac

de admin
0 comentarii

O rețetă savuroasă pentru toată familia, ideală pentru zilele de weekend sau atunci când ai musafiri, tarta cu ricotta si spanac poate fi preparată în avans fiindcă se poate servi atât caldă cât și rece.

Pentru un gust mai intens, ricotta se poate înlocui cu succes cu telemea sau feta, dar doar peste vârsta de 1 an.

Timp preparare: 25 min

Timp răcire aluat: 30 min

Timp coacere: 45-65 min

Număr porții: 8-10 felii

Dimensiune vas: 26cm diametru

INGREDIENTE

       Pentru crusta din aluat fraged:

  • 125 g făină albă
  • 125 g făină integrală
  • 125 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • ½ linguriță sare roz de Himalaya (doar peste vârsta de 1 an)
  • 2-3 linguri apă rece

 * toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci, ținute în frigider până în momentul preparării

       Pentru umplutură:

  • 200 g ricotta (telemea sau feta- doar peste vârsta de 1 an)
  • 2 albușuri și un ou ecologic
  • 250 g spanac prasopăt sau congelat
  • 2 linguri de făină integrală
  • 1/3 lingurită nucsoară
  • 3 căței de usturoi

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Urmează instrucțiunile din link pentru a prepara crusta din aluat fraged.

PASUL 2

Pentru umplutură, începe prin a fierbe timp de 2 minute spanacul tăiat mărunt, apoi stoarce apa de pe el și lasă-l să se răcească.

PASUL 3

Amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și toarnă compoziția peste aluatul de tartă, după ce l-ai scos din cuptor și ai îndepărtat boabele de fasole/orez.

Introdu din nou tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade (160 grade cu ventilator sau treapta 2-3), pentru 30-40 min sau până când se rumenește.

PASUL 4

Când e gata, scoate tarta și las-o 10 minute să se răcească, apoi așeaz-o pe un grătar metalic. Se poate servi cu salată de rucola, roșii cherry și măsline.

tarta cu ricotta si spanac
tarta cu ricotta si spanac
tarta cu ricotta si spanac

Dacă ai încercat această tarta de primavara cu ricotta si spanac, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy