Supele cremă se prepară rapid și sunt gustoase și sățioase. Dacă mai conțin și broccoli, această legumă minune, beneficiile pentru cel mic sunt numeroase.
Broccoli reprezintă o sursă bună de mangan, potasiu, fosfor, magneziu, calciu și fier, conține mai multă vitamina C decât aceeași cantitate de portocală, vitamina K, cu rol în fixarea calciului și folați, necesari pentru producerea și întreținerea celulelor noi.
În schimb, e foarte important să nu îl fierbi în exces pentru a nu-și pierde din proprietăți.
Timp preparare: 10 min Timp fierbere: 20 min
Ingrediente
2 fire de praz
4 cartofi
4 florete broccoli
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
½ rădăcină țelină mică
½ linguriță cimbru
1 vârf de cuțit de sare (opțional)
5 g unt (opțional)
1 linguriță de smântână (opțional)
Mod de preparare
Pune 250 ml de apă la fiert într-o cratiță și până începe să fiarbă curață și taie mărunt toate legumele în afară de broccoli. Când apa dă în clocot, adaugă întâi morcovul, țelina, pătrunjelul, prazul, cartoful și cimbrul. Abia după 25 de minute poți pune floretele de broccoli și lași totul să mai fiarbă 5 minute. Când e gata, aștepți 2-3 minute, strecori legumele, păstrând lichidul într-un bol și le dai prin blender. Dacă vrei o consistență mai lichidă poți adăuga puțin din zeama în care au fiert legumele. Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin unt și o linguriță de smântână.