Spirale de cartofi la cuptor

de admin
0 comentariu

Aceste spirale de cartofi la cuptor pe cât sunt de interesante ca formă, pe atât sunt de gustoase. Cartofii preparați în felul acesta se mai numesc „cartofi tornadă” (tornado potatoes) sau “cartofi răsuciți” (twist potatoes) și sunt extrem de populari în Corea de sud. Rețeta origială presupune prăjirea lor în baie de ulei și asezonarea cu ceapă, brânză sau miere.

Gustoși și haioși

Modul de prezentare îî va atrage cu siguranță pe cei mici. Se vor amuza, indiferent dacă vor alege să îî mânănce direct de pe băț sau dacă  îi vor desprinde cu mânuțele. Pe lângă aspect, textura și gustul acestora vor face deliciul piticilor. În plus, față de rețeta originală, aceștia sunt gătiți sănătos, fiind  copți în cuptor, nu prăjiți.

În cazul în care ți se pare prea complicat sau ești în criză de timp, te poți lipsi de bețele de frigărui. Merg de minune doar crestați, în special dacă vrei să prepari cartofi noi.

Dacă vrei și tu să pregătești aceaste spirale de cartofi la cuptor, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 30 min

Timp coacere: 30 – 40 min

Număr porții: 5 buc

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Ingrediente:

  • 5 cartofi albi medii
  • 8 linguri unt topit
  • 100 g parmezan răzuit
  • ½ linguriță piper
  • 3 căței de usturoi pisat
  • 1 legătură mică de frunze de pătrunjel proaspăt.
  • 1/3 linguriță sare (peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade fără ventilator.

PASUL 2

Unge bețele de frigărui cu puțin ulei, pentru a aluneca mai ușor apoi înfige câte unul în fiecare cartof, până iese la capătul opus.

PASUL 3

Crestează cu ajutorul unui cuțit fiecare cartof, răsucind bățul în sens opus față de cel de tăiere. Lama cuțitului trebuie să sectioneze cartoful până ajunge la băț.

PASUL 4
Desprinde ușor fiecare secțiune, până când se formează distanță egală între ele și rezultă o spirală.

PASUL 5
Topește untul, amestecă-l cu usturoi, pătrunjel, parmezan, sare și piper. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, întinde amestecul peste cartofi.

PASUL 6
Transferă cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi să folosești o tavă mai mică, astfel încât bețele să se sprijine de marginile ei iar cartofii să stea suspendați, nu lipiți de hârtia de copt.

PASUL 7
Coace-i timp de 35-40 de minute sau până se rumenesc ușor. Servește-i calzi, ca și garnitură sau ca fel principal, alături de un sos, cum ar fi cel de tzatiki.

Dacă ai încercat acestă rețetă spirale de cartofi la cuptor, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy