Omleta e unul din preparatele extrem de versatile. Lista ingredientelor care pot compune o omletă este teoretic nelimitată. Se spune că romanii o mâncau cu miere, se chema ovemele, și de aici și-ar avea originea denumirea ei. Omleta poate lua forme, texturi și consistențe diverse. Dacă cei mici se plictisesc de eterna omletă la tigaie, poți încerca să o prepari la cuptor, ca în rețeta de mai jos.
Timp preparare: 5 min Timp coacere: 25 min
Ingrediente
1 ou ecologic
1 lingură brânză de vaci
1 lingură ulei de măsline
1 roșie
Mod de preparare
Separă albușul de gălbenuș și bate-l cu ajutorul unui tel sau a mixerului, până se face spumă. Amestecă gălbenușul cu brânza și uleiul. Încorporează ușor albușul. Toarnă compoziția într-o formă ceramică unsă cu puțin unt. Spală roșia, scoate-i sâmburii și feliaz-o. Decorează apoi cu ea omleta. Coace totul la 180 de grade fără ventilator timp de 25 minute. Când e gata, scoate omleta din cuptor și las-o 10 minute sa se răcească. Poți presăra puțin parmezan, înainte de a o servi, direct din vasul ceramic sau transferată pe o farfurie. Atenție însă, vasul va fi fierbinte mult timp dupa aceea.