Fie că te afli în plin sezon de recoltare a vișinelor, când acestea se găsesc din belșug sau ai niște vișine congelate și vă e poftă de ceva ce să vă aducă aminte de vară, această rețetă de mini tarte cu vișine și mere e ceea ce cauți.
Crusta fragedă a tartelor se potrivește de minune cu textura fructelor și gustul lor dulce amărui. Se fac rapid, mai ales dacă faci aluatul cu 1-2 zile înainte sau ai surplus de aluat congelat. Nu îți rămâne decât să îl scoți din frigider cu 1 ora înainte să îl întinzi sau din congelator cu o seară înainte, transferându-l în frigider. Se întinde, se umple și se asamblează foarte rapid. Nu ai nevoie de o tavă specială și nici nu trebuie să dai o formă definită aluatului.
Odată coapte, avantajul mini tartelor, față de o tartă mare, este că poți servi exact numărul de care ai nevoie, păstrând tarta întreagă (nefeliată și neîncepută) pentru altă ocazie.
Timp preparare: 30 min
Timp răcire aluat: 30 min
Timp coacere: 30-35 min
Număr porții: 2 buc
Dimensiune vas: tavă cuptor 38×45 cm
Pentru aluat:
- 120 g făină tip 000 sau tip 650
- 60 g unt rece
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 150 g vișine proaspete sau congelate
- 1 măr
- 1 lingură făină timp 000 sau tip 650
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare
PASUL 1
Frământă cu vârful degetelor făina împreună cu untul rece tăiat cubulețe, până obții o compoziție asemănătoare fărâmiturilor de pâine.
PASUL 2
Adaugă gălbenușul și apa și încorporează până aluatul devine lipicios.
PASUL 3
Pentru a spori frăgezimea aluatului, îl poți ține în frigider timp de 30 minute.
PASUL 4
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.
PASUL 5
Împarte aluatul în două și întinde pe rând, cu ajutorul unui sucitor, ambele bucăți până se formează două foi cu diametrul de 10-15 cm și grosime de aproximativ 3 mm. Forma acestora nu trebuie să fie foarte definită.
PASUL 6
Răzuiește mărul, stoarce-l și amestecă-l cu vișinele (stoarse bine dacă e vorba de vișine dezghețate) și cu o lingură de făină.
PASUL 7
Transferă foile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și umple fiecare foaie cu câte o jumătate din cantitatea de umplutură, lăsând o margine de 2-3 cm liberă.
PASUL 8
Pliază marginile spre interior, suprapunând secțiunile din aluat astfel încât să previi scurgerea umpluturii din interior.
PASUL 9
Pentru a căpăta culoarea aurie la coacere, îmbracă crusta în gălbenuș de ou, cu ajutorul unei pensule de patiserie.
PASUL 10
Coace tartele pentru 30-35 de minute la 180 de grade fără ventilator. Servește-le calde sau la temperatura camerei alături de înghețată de casă (fără zahăr) sau frișcă naturală din smântână (fără zahăr).
Dacă ai încercat acestă rețetă de mini tarte cu visine si mere, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.