3.7K
Merele coapte emană o mireasmă care dă tutror o stare de bine, ceea ce face ca această rețetă simplă să fie numai bună pentru zilele ploioase sau răcoroase.
Timp de preparare: 15 min Timp de coacere: 30 min Numar portii: aprox. 4 buc
Ingrediente
4 mere
50 g nucă măcinată
1/3 linguriță scorțișoară măcinată
4 lingurițe miere (opțional și doar peste vârsta de 1 an)
Mod de preparare
- Spală merele și taie o felie din vârful lor așa încât să rezulte câte un capac.
- Decupează cotorul fiecărui măr cu ajutorul unui dispozitiv cilindric special și scobește miezul cu un cutit pentru decupat pepene sau o linguriță mică până se formează niște cavități.
- Amestecă nuca măcinată cu miezul de măr și scorțișoara și distribuie umplutura în fiecare cavitate.
- Pune capacele, așează merele pe o tavă ceramică pentru cuptor sau pe una metalică pe care ai pus în prealabil hârtie de copt și picură câte o linguriță de miere peste fiecare măr (doar peste vârsta de 1 an).
- Coace totul timp de 25 min la 180 de grade.