Merele coapte emană o mireasmă care dă tutror o stare de bine, ceea ce face ca această rețetă simplă să fie numai bună pentru zilele ploioase sau răcoroase.
Timp de preparare: 15 min Timp de coacere: 30 min Numar portii: aprox. 4 buc
Ingrediente
4 mere
50 g nucă măcinată
1/3 linguriță scorțișoară măcinată
4 lingurițe miere (opțional și doar peste vârsta de 1 an)
Mod de preparare
Spală merele și taie o felie din vârful lor așa încât să rezulte câte un capac.
Decupează cotorul fiecărui măr cu ajutorul unui dispozitiv cilindric special și scobește miezul cu un cutit pentru decupat pepene sau o linguriță mică până se formează niște cavități.
Amestecă nuca măcinată cu miezul de măr și scorțișoara și distribuie umplutura în fiecare cavitate.
Pune capacele, așează merele pe o tavă ceramică pentru cuptor sau pe una metalică pe care ai pus în prealabil hârtie de copt și picură câte o linguriță de miere peste fiecare măr (doar peste vârsta de 1 an).