Burgeri de vita la cuptor

de admin
0 comentarii

E greu de egalat un burger de vită făcut în casă. Pentru a avea siguranța că ceea ce mănânci tu și membrii familiei tale, în special copiii, este făcut din ingrediente proaspete, fără adaosuri de conservanți, stabilizatori și potențatori de arome, cel mai bine e să faci cât mai multe preparate cu mâna ta, de la zero. Burgerii sunt un exemplu în acest sens. Ca să fie accesibili si celor mici, este indicat să îi coci în cuptor, în loc să îi faci la grătar sau să îi prăjești.

Timp preparare: 20 min          Timp coacere: 30-35 min        Număr porții: 6 burgeri mari și 6 burgeri mici

Ingrediente

600 g spată de vită
50 g parmezan ras
1 ou ecologic
2 felii de pâine integrală
2 fire de ceapă verde
2 linguri de ulei de măsline pentru gătit
1 legătură mică de pătrunjel
½ linguriță sare

Mod de preparare

PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.

PASUL 2
Spală carnea, tamponeaz-o cu prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de apă și taie-o cubulețe.

PASUL 3
Spală ceapa și tai-o rondele.

PASUL 4
Răzuiește parmezanul.

PASUL 5
Prăjește pâinea și fărâmițeaz-o cu ajutorul robotului de bucătărie.

PASUL 6
Adaugă carnea, ceapa, sarea, uleiul și pătrunjelul. Continuă să mixezi până se mărunțesc toate ingredientele și obții o pastă omogenă.

PASUL 7
Transferă compoziția într-un bol, adaugă oul și parmezanul și amestecă bine.

PASUL 8
Pentru a face formele de burgeri, spală mâinile, ia câte o lingură din compoziție și modeleaz-o în formă de bilă. Aplatizează bila între palme până capătă grosimea de 1cm – 1,5cm și diametrul chiflei. Procedează la fel până epuizezi tot amestecul. În final ar trebui să iasă 6 burgeri mari și 6 burgeri mici.

PASUL 9
Pune fiecare burger pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i la 180 de grade pentru 30-35 de minute, introrcându-i cu ajutorul unei palete la jumătatea timpului. Vor lăsa destul de mult lichid la început dar în final acesta se va evapora și burgerii se vor rumeni.

PASUL 10
Când sunt gata, servește-i într-o chiflă din făină integrală, cu sos de roșii făcut în casă, rondele de roșii, ceapă, castraveți murați și frunze de salată. Adulții pot adăuga muștar și/sau maioneză de casă.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy