Aceste brioșe cu iaurt și căpșune sunt perfecte pentru un mic dejun sănătos sau o gustare dulce. În plus se transportă ușor în parc, în călătorii sau la iarbă verde.
Secretul este să înglobezi câteva fructe în aluat astfel încât acesta să capete un gust intens de căpșune ce se potrivește de minune cu cel de iaurt.
Cel mai des consumăm căpșunele proaspete.
Eu le ador gustul și proprietățile.
Acestea conțin o grămadă de vitamine și minerale cu rol în întărirea sistemului imunitar, păstrarea unei vederi sănătoase și reducerea inflamațiilor.
Atât eu, cât și cel mic, cum vedem căpșune pe tarabele din piețe, ni se fac ochii mai mari decât stomacul.
Următorul pas este să cumpărăm cantități mult prea mari din fructele astea delicioase.
După ce ajungem acasă și ne umplem burțile cu ele, inevitabil rămân câteva neconsumate.
Cum sunt extrem de perisabile, trebuie musai să fac ceva cu ele.
Nu pot sa le las să se strice ca apoi să le arunc.
Și ca de fiecare dată, îmi urmez primul impuls: fac brioșe.
De fapt, așa au rezultat și celelalte brioșe cu tot felul de combinații de fructe de sezon, brioșele cu mere și cireșe, cele cu banane și zmeură sau cele cu banane și afine.
Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de brioșe cu iaurt și căpșune (fără zahăr), găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.
Timp preparare: 20 min
Timp coacere: 30-35 min
Număr porții: 18 buc
Dimensiune vas: forme individuale brioșe
INGREDIENTE
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 2 banane
- 180 g faină tip 650
- 300 g căpșune proaspete
- 150 g iaurt gras (10% grăsime)
- 10 g praf de copt (opțional)
Pentru topping (*opțional):
- 150 g iaurt gras
- 1 linguriță miere (interzisă sub vârsta de 1 an)
- 1 lingură zeamă de lămâie
Notă:
* Peste vârsta de 6 luni brioșele pot fi servite ca atare sau alături de iaurt simplu.
Toppingul este pentru copiii mai mari, de 2-3 ani!
MOD DE PREPARARE
PASUL 1
Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Bate albușurile spumă, cu ajutorul unui mixer.
Adaugă apoi, pe rând, gălbenușurile (la distanță de 20 sec unul de altul), amestecând continuu.
Apoi, setează mixerul la cea mai mică viteză și cerne ușor făina, în ploaie, și praful de copt peste ouă.
PASUL 2
Spală căpșunele și curăță-le (taie codițele și frunzele).
Alege 5-6 căpșune pentru decor și taie-le felii pe direcția longitudinală.
Ar trebui să iasă cam 20 de felii în final (4 felii de cășună).
Fructele rămase taie-le mărunt și apoi amestecă-le cu iaurtul.
Pisează bananele cu ajutorul unei furculițe sau mărunțește-le cu blenderul.
PASUL 3
Cu ajutorul unei spatule din silicon încorporează gradual piureul de banană și amestecul de căpșune și iaurt în aluat, amestecând ușor, cu mișcări verticale, pentru a păstra compoziția pufoasă.
PASUL 4
Distribuie compoziția în formele de brioșe.
Am folosit forme individuale din silicon dar se poate utiliza și o tavă de silicon pentru brioșe.
Dacă folosești o tavă metalică de brioșe trebuie tapetată cu forme de hărtie de copt.
PASUL 5
Pentru decor, pune câte 1-2 felii de căpșune pe fiecare brioșă.
PASUL 6
Coace brioșele la 170 de grade fără ventilator, timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc ușor.
PASUL 7
După ce se răcesc complet, brioșele pot fi servite cu iaurt simplu (sub 2 ani), sau o cremă ușoară de iaurt amestecat cu miere și zeamă de lămâie (pentru copiii mai mari de 2-3 ani).
Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe cu iaurt și căpșuni, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.
2 comentarii
Buna
Foarte bune!
As incerca cu caise in loc de capsune 🙂
Sper sa fie yammy
Buna.
Ale mele nu au iesit asa de waw.. 🙁
Cand l-am scos s-au lasat..
Deci deja de la aspect zici pas 🙂 acum astept sa se raceasca as vedem votul final.
Multumesc ptr idee