Fish fingers din Halibut pe pat de legume

de admin
0 comentarii

Dacă ai un micuț mai mofturos sau care pur și simplu strâmbă din nas când i se oferă pește, rețeta asta e perfectă. Peștele pregătit astfel, devine foarte atrăgător,  fiindcă fâșiile sunt ușor de apucat iar crusta lor crocantă îl va determina să muște cu poftă din ele.
Halibutul este cel mai mare pește plat. Trăiește în zonele de nord ale oceanului Atlantic și Pacific. Conține proteine, acizi grași, fier, vitamina A, B1, B2, D.

Timp preparare: 30 min          Timp coacere: 10 min

Ingrediente:
Pentru fasiile de peste:

250 g file de Halibut sau Cod
60 g făină albă de grâu sau integrală
1 ou
30 g pesmet
Sare (doar peste vârsta de 1 an)

Pentru legume:

1 morcov
100 g broccoli
câteva păstăi de fasole verde

Pentru sos:

20 g iaurt gras
1 linguriță lămâie
1 linguriță ulei de măsline
1/2 avocado

Mod de preparare

Întâi de toate, preîncălzește cuptorul la 200°C (400 F).
Spală peștele și tamponează-l cu șervețele de hârtie, apoi taie-l fâșii de grosimea degetului arătător. Pregătește-ți o mică linie de asamblare. Pune  în 3 recipiente separate (suficient de mari pentru a putea manevra fâșiile) făina, oul bătut și pesmetul amestecat cu parmezan. Începe prin a tăvăli fiecare fâșie prin făină. După ce scuturi excesul, o scufunzi în ou, lași orice surplus să se prelingă în bol și în cele din urmă o îmbraci în amestecul de pesmet și parmezan. Apasă ușor pe fiecare fâșie, așa încât să se lipească bine de ea fărâmiturile. Așează fâșiile într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Dacă e nevoie, poți stropi totul cu puțin ulei de măsline. Coace totul pentru 8-10 minute sau până când fărâmiturile devin aurii și peștele este pătruns (se desface ușor). Scoate tava,  întoarce fiecare fâșie și pune totul din nou în cuptor pentru încă 8-10 minute. Ajustează timpul de coacere în funcție de grosimea fâșiilor. Nu lăsa prea mult peștele la copt  fiindcă devine tare și sec.
Până se face peștele, fierbe la abur morcovii, păstăile și buchețelele de broccoli. Pentru a face sosul, mixează cu ajutorul unui blender toate ingredientele, pana obții o pastă fină.
Când sunt gata, transferă fâșiile în farfurii, peste legumele fierte și lasă-le să se răcească puțin, înainte de a le servi, alături de sosul de avocado.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy