Pancakes cu sfecla rosie si afine

Dacă deja ai încercat clasicele pancakes cu banane, cu siguranță îți vor plăcea și aceste pancakes cu sfeclă roșie și afine.

De ce tocmai sfeclă? Ei bine, sfecla nu e cea mai populară legumă printre cei mici, tocmai de aceea merită reinventată. În plus, le conferă preparatelor un gust dulce natural, o culoare vibrantă și e o modalitate bună de a mai strecura o legumă în alimentația piticilor.

Ca să meargă totul mult mai repede, cel mai indicat este să prepari rețeta de pancakes cu sfeclă roșie și afine atunci când ai deja sfecla fiartă.

Altfel durează prea mult să le faci și nu cred ca cei mici vor avea răbdare să le termini, mai ales dacă vrei să le servești la micul dejun. Eu așa fac !
De obicei fierb sau coc în cuptor 3-4 bucăți de sfeclă. Fie fac o salată sau o supa cremă de sfeclă roșie și ghmbir, fie le pun în niște brioșe cu sfeclă roșie si fistic sau în aceste pancakes.

De asemenea, sfecla este bogată în fibre, antioxidanți și este o sursă bună de fier și acid folic. Merită să încerci aceste clătite pufoase, catifelate, delicioase și sănătoase, fără coloranți artificiali, doar cu sfeclă.

Timp preparare: 20 min pentru pancakes
(40-60 min pentru fieberea sfeclei)

Număr porții: 18 buc

INGREDIENTE

Pentru preparare:

  • 3 ouă
  • 3 linguri cu vârf de făină albă
  • 50 ml lapte
  • 1 sfeclă roșie fiartă

Pentru decor:

  • smântână sau iaurt gras
  • 50 g afine (zmeură sau mure)
  • 1 linguriță de miere (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1

Separă  gălbenușurile de albușuri și bate albușurile spumă cu ajutorul unui mixer cu bol.

PASUL 2

Amestecă gălbenușurile cu laptele și făina până obții o compoziție groasă, ușor fluidă.

PASUL 3

Răzuiește sfecla și stoarce bine zeama de pe ea.

PASUL 4

Pune sfecla peste amestecul de ouă, făină și lapte și mixează până se omogenizează.

PASUL 5

Încorporează albușurile, ușor, amestecând cu o spatulă din silicon, cu mișcări verticale, de jos în sus astfel încât aluatul să se păstreze pufos.

PASUL 6

Transferă câte o lingură de aluat într-o tavă antiaderentă încinsă. Îți recomand o tigaie pentru clătite cu diametrul cât mai mare. Cu cât e mai mare, cu atât vor încăpea mai multe pancakes în ea și va merge totul mai repede. Ar trebui să rezulte clătite cu diametrul de aproximativ 7 cm. Coace clătitele la foc mic, având grijă să le întorci și pe cealaltă parte după 2-3 minute. Dacă focul este prea mare, nu își vor păstra culoarea.

PASUL 7

Pregătește un amestec dintr-o lingură de iaurt sau smântână cu miere (doar peste vârsta de 1 an) pe care îl vei pune între pancakes.

PASUL 8

La final le poți orna cu afine, zmeură sau mure.

Dacă ai încercat acestă rețetă de pancakes cu sfecla rosie si afine, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pintrest.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

2 comentarii

Andra July 14, 2018 - 15:53
ce recomadanti pentru o tigaie normala, ulei sau unt? multumesc
admin July 22, 2018 - 08:57
Buna Andra! Scuze ca răspund așa greu. In principiu dacă e vorba de copil sub 1-2 ani nu recomand pregătirea in ulei sau grăsime, fiindcă este prajeala. Poți folosi eventual ulei de cocos. Din cate știu rezista bine la temperaturi înalte. ;)
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More