Supă cremă de sfeclă roșie și ghimbir

Această supă este perfectă pentru perioadele reci și umede, datorită proprietăților antiseptice ale ghimbirului și a celor antioxidante ale sfeclei. În plus, sfeclă are un conținut ridicat de fier, potasiu, conferă un gust dulce și o culoare minunată acestui preparat de o consistență cremoasă.

Se pot bucura de ea și cei ce suferă de intoleranțe (gluten, lactoză, ouă), garnisind-o la final cu lapte sau iaurt de cocos sau semințe de in.

Timp preparare: 1 h 30 min

Număr porții: 4 buc

Dimensiune vas: tavă cuptor 38×45 cm
oală antiaderentă 2l

Pentru supă:

  • 1 sfeclă roșie mare sau 3 mici
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ rădăcină de țelină
  • 1 cartof mare sau 2 mici
  • 1 ceapă
  • 3 caței mici de usturoi
  • 1 linguriță boabe de coriandru (măcinate)
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt măcinat
  • 500 ml supă de legume sau apă
  • 1 legătură mică de frunze de pătrunjel
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • 2 linguri ulei de măsline/unt topit

Pentru decor:

  • parmezan ras
    sau
  • telemea sau feta amestecată cu smântână (doar peste vârsta de 1 an)
    sau
  • lapte sau iaurt de cocos (pentru cei ce suferă de intoleranță la lactoză)
    sau
  • semințe de in

Mod de preparare

PASUL 1
Curăță și taie sfecla roșie cuburi, pune-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-o la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

PASUL 2
Curață și taie mărunt ceapa, țelina, morcovul și pătrunjelul. Pune 200 ml de apă pe foc mediu, într-o oală și când clocotește, adaugă legumele tăiate. Lasă-le să fiarbă sub capac, 10-15 minute.

PASUL 3
Adaugă cartofii curățați și tăiati rondele și umple oala cu cei 500 ml de supă de legume sau apă.

PASUL 4
După 10 minute de fiert sub capac, pune usturoiul și condimentele. Lasă totul să fiarbă încă 10-15 minute la foc mediu.

PASUL 5
Scoate sfecla din cuptor și pune-o peste restul de ingrediente, împreună cu uleiul sau untul.

PASUL 6
Mărunțește totul cu ajutorul unui blender, până obții o cremă fină și lichidă. În cazul în care compoziția are mai degrabă aspectul unui piure de legume, poți să mai adaugi apă sau supă.

PASUL 7
Servește supa caldă, garnisită fie cu parmezan, fie cu puțină telemea/feta amestecată cu smantână (doar peste vârsta de 1 an). Cei ce au intoleranțe la lapte pot opta pentru lapte sau iaurt de cocos sau semințe de in.

Tips & tricks:

Coacerea sfeclei în cuptor îi conferă acesteia mai multă savoare însă nu e obligatorie. Aceasta se poate pune la fiert împreună cu prima tranșă de legume (PASUL 2).
Poți face porție dublă și să o păstrezi la congelator până la 3 luni. Înainte de a o consuma, trebuie transferată în frigider cel puțin cu 8 ore înainte și apoi încălzită la foc mic, amestecând în continuu.

Dacă ai încercat acestă rețetă de supa crema de sfecla rosie si ghimbir, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More