Prajiturele cu fulgi de ovaz si zmeura

Dacă ești în căutarea unor biscuiți moi, dulci și aromați, trebuie să-i încerci pe aceștia. Plini de fibre și nutrienți, se fac rapid și sunt o gustare perfectă atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Timp preparare: 10 min

Timp racire: 30 min

Timp coacere: 25 min

Număr porții: 8 bucăți

INGREDIENTE

Pentru preparare:

  • 2 albușuri
  • 2 linguri făină neagră
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 30 g zmeura
  • o lingură fulgi de cocos
  • 1 linguriță ulei de cocos
  • o banană coaptă

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Bate albușurile spumă cu un mixer cu bol.

PASUL 2

Pisează banana cu ajutorul unei furculițe și adaugă uleiul de cocos.

PASUL 3

Încorporează în albușuri fulgii de ovăz, fulgii de cocos, făina și banana amestacată cu ulei. Adaugă zmeura și amestecă ușor, având grijă să nu se dezintegreze prea tare.

PASUL 4

Lasă compoziția 30 min la frigider. În acest fel fulgii vor absorbi o parte din umezeala aluatului.

PASUL 5

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Transferă cu ajutorul unei linguri aluatul în tavă, așa încât să capete formă circulară cu diametrul de 5-7 cm și grosime de 1 cm.

PASUL 6

Coace prăjiturelele la 160 de grade fără ventialator, timp de 25 min, sau până se rumesc pe partea inferioară (pe care fac contact cu tava).

PASUL 7

Când sunt gata, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcescă 10-15 min pe un grătar metalic înainte de a-i servi.

Dacă ai încercat și tu acest cheesecake cu mango, zmeură și rodie, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos.

De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

2 comentarii

Madalina October 5, 2020 - 16:08
Buna, dacă am zmeura congelată o pot folosi??
admin October 12, 2020 - 18:38
Sigur. Nu o decongela. Tavaleste-o prin putina faina si incorporeaz-o direct in aluat. ;)
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More