Brioșe cu sfeclă roșie și fistic

Sfecla roșie conferă un gust aparte și o culoare intensă oricărui preparat.

Deși e folosită cu preponderență în preparatele “sărate”, acesta se potrivește de minune și în cele dulci, cum ar fi aceste brioșe cu sfeclă roșie și fistic. În plus, e bogată în calciu, fier, vitamina A și C, și e o sursă bună de acid folic, potasiu și mangan.

Timp preparare: 15 min

Timp coacere: 25 – 30 min

Număr porții: 10 buc

Dimensiune vas: forme silicon brioșe

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roșie mică (aprox.70 g)
  • 1 măr
  • 1 banană
  • 3 ouă
  • 3 linguri cu vârf de făină tip 650 (aprox. 90 g)
  • 20 g de stafide/1 lingură (opțional) *
  • 2 linguri de fistic mărunțit sau măcinat (pentru decor)

Note:

* Stafidele, ca toate fructele uscate, au un conținut ridicat de zaharuri, prin urmare, în special sub vârsta de 2-3 ani este recomandat evitarea sau consumul limitat al acestora, deoarece pot duce la aparitia cariilor. Deasemenea, este indicat să fie consumate în preparate și nu ca atare.

Mod de preparare

PASUL 1
Spală, curăță și răzuiește sfecla roșie și mărul. Amestecă-le cu banana pisată și cu stafidele (opțional).

PASUL 2
Cu ajuorul unui mixer cu bol bate albușurile spumă, separat de gălbenușuri. Pune câte un gălbenuș peste albușuri, amestecând în continuu. Setează mixerul pe o viteză mai mică (1-2) și cerne făina și praful de copt (opțional).

PASUL 3
Cu ajutorul unei spatule din silicon, încorporează amestecul de sfeclă și fructe în aluat, cu miscări ușoare, de jos în sus, astfel încât să păstrezi compoziția pufoasă.

PASUL 4
Toarnă aluatul în fomele de brioșe și ornează fiecare brioșă cu fistic. Ca să se desprindă ușor brioșele după coacere, poți folosi forme individuale de silicon sau o tavă tot de silicon.

PASUL 5
Coace totul la 170 de grade fără ventilator, timp de 25-30 de minute.

Dacă ai încercat acestă rețetă de briose cu sfecla rosie si fistic, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More