Meniu baby friendly pentru vacanța de 1 Mai

De abia a trecut agitația legată de masa de Paște și iată că trebuie să te gândești serios la un meniu baby friendly pentru vacanța de 1 mai. Sigur, presiunea nu e la fel de mare ca de alte sărbători. De această dată, cadrul e mult mai relaxat iar mâncarea poate fi extrem de variată. Se mănânca în aer liber, în iarbă sau pe plajă, direct cu mâna iar preparatele nici nu apucă să fie pregătite că se consumă imediat.

Meniu echilibrat pentru toată familia

Cum copilul nostru  a fost autodiversificat de la 6 luni, e obișnuit să ia parte la mesele zilnice în familie și să consume același lucru cu noi. Cu siguranță nu vom putea mânca tradiționalii mici, puși să sfârâie pe gratar, fără ca el să nu fie tentat să guste. Prin urmare, este important să adaptez și rețetele care se fac în mod tradițional de 1 mai sau să găsesc o serie de alternative mai sănătoase. Cele 6 retete de mai jos sunt grupate astfel încât să obțin un aperitiv, un fel principal și o gustare sau desert.

Trebuie să recunosc că atunci când am gândit meniul de mai jos, mi-am închipuit mai degrabă fie o petrecere în curtea proprie, alături de prieteni dragi, fie un picnic, undeva în afara orașului. Indiferent cum  ai ales să petreci ziua de 1 mai, la iarbă verde,  la munte sau la mare, vei găsi în lista de mai jos câteva alternative potrivite. Dacă vei face un drum mai lung cu mașina, poate te ajuta si lista de gustări pentru drum pe care am făcut-o acum ceva timp.

Dac vrei să încerci și tu rețetele din acest meniu baby friendly de 1 mai, nu trebuie decât să dai click pe denumirea lor sau pe poze și vei găsi lista de ingrediente și pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Fie că o servești pe post de aperitiv sau alături de preparatele din carne, această salată fresh plină de nutrienți este o alternativă interesantă la clasicele salate de crudități.

Cum cei mici nu pot consuma tradiționalii mititei din comerț, datorită ingredientelor și modului de preparare, alternativa ar fi să faci ceva similar, la cuptor. Fie că alegi să dai formă unui mititel sau a unui burger, ca în rețeta de mai jos, rezultatul va fi la fel de apetisant. Deasemenea, îi poți face și din alt tip de carne sau să combini mai multe feluri (miel, porc, pui, etc). Dacă totuși vrei să prepari carnea pe grătar, poți să o împachetezi în hârtie de copt și apoi în folie de aluminiu. Conform studiilor, carnea de orice tip (vită, porc, miel, pește) gătită la temperaturi foarte înalte, în contact direct cu suprafața metalică, pentru o perioadă mai lungă de timp, este cancerigenă.

Dacă tot faci burgerii sau mititeii în casă, e păcat să nu investești un pic de timp și efort în niște chifle pufoase. Crede-mă, nu vei fi dezamagită!

Cartofii noi se găsesc din belșug în piețe. Îi poți cresta ușor sau îi poți înfige într-un băț de frigărui ca în rețeta de mai jos. În acest fel, condimentele vor pătrunde mai ușor printre crestături și vor fi mult mai gustoși.

Răcoritor și aromat, acest sos se potrivește de minune cu burgerul sau cu orice alt tip de carne, cu garnituri de legume fierte și/sau coapte sau de ce nu, pur si simplu cu chifle.

În încheiere, ca gustare sau desert, îți sugerez o salată din fructele preferate de cei mici sau din orice alte fructe accesibile în acest sezon.

Dacă ți-au plăcut rețetele din acest meniu baby friendly pentru vacanta de 1 mai, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook.

Facebook comments

Related posts

Produse din gospodărie – cum se poate trăi la sat crescând legume, fructe și doi copii

10 soluții pentru purificarea aerului din interiorul casei tale

Producătorii locali de alimente de la care ne aprovizionăm în autoizolare

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More