Chifle pufoase de weekend

Dacă vrei niște chifle pufoase și fragede, numai bune de servit la micul dejun de weekend sau  pentru un sandviș la prânz, rețeta aceasta te va face să uiți de cele din magazin.

Aceste chifle sunt cele mai bune, atunci când sunt proaspăt scoase din cuptor.

Cu siguranță vor aduna întreaga familie la masă.

Dacă vrei și tu să pregătești aceste chifle pufoase de weekend găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 40 min

Timp dospire: 60 min

Număr porții: 12 buc

INGREDIENTE

  • 200 g făină neagră
  • 300 g făină albă
  • 250 ml lapte
  • 160 g unt moale
  • 2 ouă ecologice
  • 42 g drojdie (1 cub)
  • 1/2 linguriță sare roz de Himalaya (doar peste vârsta de 1 an)

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Pune într-un castron făina cernută, presară sarea și formează o adâncitură în mijloc.

PASUL 2

Încălzește laptele la max 40 de grade și dizolvă drojdia în el. Peste 40 de grade drojdia nu se mai activează.

PASUL 3

Într-un bol încăpător, cerne făina, adaugă sarea și untul tăiat cubulețe (cu latura de aproximativ 1 cm) și frământă cu vârful degetelor până obții o compoziție sfărâmicioasă.

PASUL 3

Formează o adâncitură în mijlocul bolului și adaugă ouăle. Amestecă până se încorporează.

PASUL 4

Toarnă amestecul de lapte și drojdie peste aluat și frământă timp de 8-10 minute, până vei obține un aluat vâscos și lipicios.

PASUL 5

Acoperă aluatul cu un prosop gros de bucătărie, peste care așezi o pernă ușoară și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 30 minute.

Dupa 30 de minute, răstoarnă aluatul pe o suprafață de lemn tapetată cu făină și frământă-l timp de 10 min.

PASUL 6

Modelează aluatul în formă de cilindru și taie 12 felii egale.

Formează cu ajutorul mâinilor date prin făină, cîte o chiflă rotundă din fiecare felie.

PASUL 7

Tapetează tava cu hârtie de copt și așează chiflele la distanță de 5 cm una de alta.

Lasă-le să mai dospească, acoperite cu un prosop, încă 30 minute.

PASUL 8

Încinge cuptorul la 180 de grade (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3).

PASUL 9

Coace chiflele timp de 20-25 min sau până se rumenesc.

Când sunt gata, transferă-le pe un grătar metalic ca să se răcească.

Dacă ai încercat aceste chifle pufoase de weekend, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More