Salată de fructe

Salata de fructe este o modalitate bună pentru cei mici, de a se bucura de ceva dulce și sănătos în același timp. Ar trebui consumată în special în sezonul virozelor și răcelilor, fiindcă este plină de vitamine, minerale și antioxidanți. Mă bucur de fiecare dată când cel mic mănâncă  câte un fruct ca gustare, dar și mi-am dat seama că cel mai bine ar fi  să consume o combinație de mai multe fructe.

Curcubeu în farfurie

Se pare că pe lângă alți compuși chimici, plantele conțin și fitochimicale. Fitochimicalele sunt niște compuși biologici activi ai plantelor, ca un fel de sistem defensiv sau imunitar care le conferă  savoarea, aroma şi rezistenţa față de boli, secetă, raze UV.  Atunci când le consumăm, există dovezi clare că, și noi la rândul nostru, avem de câștigat de pe urma lor.

La fel ca într-o simfonie sau într-o orchestră, muzica înseamnă mai mult decât suma fiecărui instrument. Combinația de fitochimicale creează cea ce se numește o sinergie. Nutrienții respectivi lucreză împreună pentru a produce și mai multe beneficii pentru sănătate.

Cu cât sunt mai multe tipuri  fructe în salată, cu atât mai bine. Când mâncăm o varietate mare de fructe sau legume, oferim organismului un număr de până la 25 000 de fitonuitrienți diferiți, doar la o masă. Niciun supliment din farmacii nu poate egala beneficiile aduse de o asemenea infuzie de vitalitate.

Această salată colorată poate fi servită la micul dejun, sau ca gustare de după-amiază. Poți adăuga sau varia fructe, în funcție de sezon. Pere, prune, mandarine, nectarie, pepene galben si/sau roșu, toate se potrivesc de minune unele cu altele.  Cu cât variază mai mult culorile în farfurie, cu atât va fi mai apetisantă iar beneficiile mai mari pentru organism.

Dacă vrei și tu să pregătești această salata de fructe, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 15 min

Număr porții: 2 persoane

Ingrediente:

  • 1 mango
  • 1 măr
  • 1 banană
  • 50 g zmeură
  • 50 g afine
  • frunze de mentă (pentru decor)

Mod de preparare

PASUL 1
Spală toate fructele. Curăță magoul și taie-l cubulețe, feliază mărul, curăță banana și taie rondele. Dacă cel mic se află la începutul autodiversificării, mărul crud ar trebui înlocuit cu fructe mai moi iar afinele tăiate în două, pentru a preveni riscul de înec. Amestecă totul întru bol și decorează cu frunze de mentă.

PASUL 2
Poți adăuga diverse toppinguri : iaurt, fulgi de cocos, nuci și semințe (dovleac, floarea soarelui, etc) sau chiar înghetată făcută în casă, fără zahar, pentru a transforma totul într-un desert răcoros.

Dacă ai încercat acestă rețetă de salată de fructe, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More