Vacanța de Paște cu mașina – 7 rețete rapide de gustări sănătoase

Dacă urmează să îți petreci sărbătorile de Paște, la rude sau în vacanță prin țară sau străinătate și te așteaptă un drum lung cu mașina, alături de cel mic, aceste 7 rețete de gustări sănătoase te vor scoate din impas.

Cu siguranță nu te vei simți nepregătită atunci când pe cei mici ii va apuca foamea. De multe ori, acest lucru se întâmplă în cele mai neportivite momente și nu coincide cu ora la care ți-ai propus să faci o oprire intr-un anumit loc, ales cu atenție în prealabil. Cum nici nu ai timp să cauți un restaurant imediat și mai ales să ai siguranța ca acel restaurant vă poate servi o masă potrivită și pentru cel mic, cel mai indicat este să ai la tine cîteva gustări ușoare.

Gustările trebuie să fie ușor de transportat și de gestionat de micuți.

În acest fel, nu îți rămâne decât să găsești un mic popas sau să încropești un mic picnic, să așezi copilul în șezut, fără a sta înclinat și să vă înfruptați cu toții din bunătățile aduse de acasă.

Atenție, hrănirea copilului în scaunul de mașină este total nerecomandată! Poziția înclinată a acestuia poate provoca înecul cu alimente!

Cum să te pregătești pentru drum

Începe prin a face un plan cu câteva zile înainte. Gândește-te la intervalul din zi în care veți călători și la mesele sau gustările pe care ar trebui să le acoperi. Poate fi o gustare și o masă (mic dejun, prânz sau cină). Fă o listă cu tot ce ai în cămară dar mai ales în frigider și ar trebui consumat până la data plecării. Alege rețetele în așa fel încât să folosești cât mai multe din ingredientele pe care le ai deja. Cumpără în plus doar strictul necesar.

Drumul nostru până la bunici, de exemplu,  durează 6 ore, așa că pe lângă câteva fructe preferate de cel mic, cum ar fi, bananele, afinele (tăiate în două), merele (fierte la abur sau coapte în cuptor- sub vârsta de 1 an), pregătesc și câteva din gustările enumerate mai jos. Totul depinde de ce am în frigider la momentul respectiv. Cum nu îmi place să arunc ingrediente sau mâncare în general, privesc transformarea lor în ceva delicios ca pe o adevărată provocare.

Pe lângă fructe proaspete sau preparate la abur, poți lua cu tine legume fierte la abur (al dente) sau coapte în cuptor (morcov, broccoli, cartof dulce, păstăi de fasole verde, etc) sau chiar proaspete (fâșii de ardei, castravete, etc)

Fiindcă de cele mai multe ori, fructele și legumele nu sunt suficiente, poți pregăti una din cele 7 rețete rapide de gustări sănătoase de mai jos. Printre ele vei găsi atât alternative pentru drumuri scurte de 2-3 ore, dar și câteva variante pentru drumurile mai lungi, atunci când trebuie suplinit un prânz sau o cină.

Biscuiții sunt ideali pentru drumurile scurte, de 2-3 ore. Sunt ușor de transportat, mânuit și tare sățioși. Cei de mai jos, sunt cu atât mai gustoși cu cât conțin multă verdeață și brânză.

Brioșele sunt gustările de nadejde pentru drumurile lungi. Se servesc ușor și sunt extrem de versatile. Merg de minune ca brunch sau gustare de după-amiază sau chiar pe post de mic dejun. Plecând de la rețeta de mai jos, poți face orice combinații dorești. Zmeura se pot înlocui cu orice ai la îndemână: afine, căpșuni, cireșe, vișine, mure, etc.

La fel ca brioșele, pancakes-urile sunt excelente ca gustare, între micul dejun și masa de prânz. Încearcă și alte combinații, cum ar fi pancakes cu banane și mere sau cu piure de dovleac. Se apucă și se molfăie extrem de ușor chiar și de cele mai mici mânuțe.

Humusul se potrivește perfect cu câteva sticks-uri din legume. Avantajul este că îl poți face cu 1-2 zile înaintea plecării.  Nu îți rămâne decât să tai (de acasă) câteva fâșii de ardei, castravete și morcov (fiert sub 1 an) și să le pui alături de humus, într-un recipient închis etanș. Vei obține gustarea excelentă pentru un picnic rapid.

Pastele sunt și ele o alternativă pentru cazurile în care te prinde prânzul sau cina pe drumuri cu cel mic. Aceste cuiburi de spaghete sunt cu atât mai indicate cu cât se pot servi direct cu mâna (ca niște brioșe) și nu produc murdărie.

Ușor de mânuit, savuroase și nutritive, buletele de broccoli și parmezan pot ține loc de o masă completă datorită conținutului de  proteine, grăsimi, legume și carbohidrați. În plus, le poți pregăti în avans, deoarece se păstrează excelent în frigider, timp de câteva zile.

Chiar dacă cel mic nu poate folosi încă tacâmuri, poți opta pentru niște penne sau fussilli cu sos pesto. Le va prinde ușor în mânuțe, datorită formei lor. Un alt avantaj al pastelor cu pesto este că se prepară foarte rapid și sunt delicioase servite reci, alături de câteva jumătăți de roșii cherry și bucățele de mozzarela proaspătă. Nu trebuie decât să le pregătești cu o seară înainte și să le pui într-un recipient care se închide etanș.

Alte sfaturi utile

Facebook comments

Related posts

7 preparate delicioase pentru un picnic reusit cu bebelusi si copii (P)

Ce mănâncă într-o zi copilul meu de 1 an – rețete pentru mic dejun, prânz, cină, gustare (P)

Cum îi convingem pe cei mici să mănânce sănătos, cu ajutorul cărților de activități educative și nu numai (P)

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More