Paste cu somon, dovlecel și sos alb

Mai abitir ca în jurul acestor paste cu somon, dovlecel și sos alb nu cred că s-a strâns vreodată familia extinsă.  Și cum durează fix 15 minute să le prepar sunt perfecte pentru cinele rapide din timpul săptămânii. Încă de când era Alex  mic, la vârsta autodiversificării (+6 luni) le preparam cam din două în două săptămâni.

Care-i treaba cu somonul servit bebelușilor ?

Creierul în dezvoltare al bebelușilor tânjește după DHA, un acid gras Omega-3 esențial pentru dezvoltarea cognitivă.

Din fericire, somonul e plin de așa ceva. Variante de a-l servi celui mic, în momentul introducerii solidelor, găsești o grămadă, inclusiv aici pe blog. Îți recomand tarta cu sparanghel și broccoli, brioșele cu somon și paste steline sau tarta cu somon și broccoli.

Dacă vrei și tu să pregătești aceste paste cu somon, dovlecel și sos alb, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare:
15 min
Număr porții:
3 persoane
Dimensiune vas:
tigaie rotundă 25cm diametru (pt.sos)
oală inox capacitate 4 l (pt. fiert paste)
  • 250 g  tagliatelle sau spaghete
  • 1 dovlecel mic
  • 200 g somon proaspăt sau afumat
  •  20 g unt
  • 150 g smântână grasă
  • 100 g parmezan ras
  • 2-3 căței de usturoi
  • verdeață (busuioc/pătrunjel/mărar)
Mod de preparare

PASUL 1
Pune apa pentru paste la fiert în oala de 4 l. Când clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu le las 10 minute pe cele no.5).

PASUL 2

Spală dovlecelul și dă-l prin răzătoare. Taie somonul mărunt. Curăță și mărunțește usturoiul.

PASUL 3

Pune o tigaie pe foc mic și pune untul, apoi adaugă dovlecelulși lasă-l pe foc până se înmoaie (aproximativ 5 minute)

PASUL 4

Adaugă somonul, lasă-l încă 5 minute pe foc, pune usturoiul, smântâna și parmezanul ras și amestecă.

PASUL 5

Când sunt gata pastele, strecoară apa de pe ele, toarnă-le peste sos, amestecă și servește-le imediat cu puțină verdeață pe deasupra (busuioc, pătrunjel, mărar, etc)

Dacă ai încercat aceaste paste cu somon, dovlecel și sos alb, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

11 comentarii

Adelina April 25, 2020 - 13:40
Noua ne-a plăcut foarte mult! Mulțumim! A fost un real succes la copii🤗
admin April 27, 2020 - 15:57
Ce ma bucur! Multumesc pentru mesaj!
Liliana August 30, 2020 - 13:19
Delicioase. Ieri le-am facut, astazi copilul a cerut din nou :))
Valentin October 28, 2020 - 13:41
Foarte bune, doar ca parmezanul are sare si am mai văzut sare la ingrediente in cateva retete de-ale tale din categoria 6luni+. Poate ar trebui să specifici exact sau sa modifici un pic rețetele.
admin November 12, 2020 - 20:06
Da, ai dreptate. Reteta asta nu trebuia sa fie la categoria +6 luni. Mi-a scapat mie. Iti mai amintesti ce alta reteta cu sare mai era asa? Vreau sa modific. Multumesc tare!
Bianca Ioana Stroe Simeon October 29, 2020 - 17:27
Foarte, foarte bune! Mulțumim de rețeta 😘Din păcate al meu bebe aflat in plină erupție dentară nu a servit decât vreo 2...dar mami a foat incantata
Andreea Nedelcu November 27, 2020 - 19:16
Rapid,simplu si delicios!
Mina February 4, 2021 - 12:53
F bune, a mâncat toată familia ,azi am făcut pt a 2 a oară dar am tăiat dovleceii fasii 👍
admin February 15, 2021 - 08:33
ce ma bucur! Suna bine dovleceii fasii. ;)
Lori June 16, 2021 - 12:17
Delicioase, iar ideea cu dovlecelul ras mi-a placut foarte mult, eu fiind mare amatoare de dovlecei :)
Maria June 21, 2021 - 14:32
Multumim frumos pentru reteta au iesit excelente!
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More