Mai abitir ca în jurul acestor paste cu somon, dovlecel și sos alb nu cred că s-a strâns vreodată familia extinsă. Și cum durează fix 15 minute să le prepar sunt perfecte pentru cinele rapide din timpul săptămânii. Încă de când era Alex mic, la vârsta autodiversificării (+6 luni) le preparam cam din două în două săptămâni.
Care-i treaba cu somonul servit bebelușilor ?
Creierul în dezvoltare al bebelușilor tânjește după DHA, un acid gras Omega-3 esențial pentru dezvoltarea cognitivă.
Din fericire, somonul e plin de așa ceva. Variante de a-l servi celui mic, în momentul introducerii solidelor, găsești o grămadă, inclusiv aici pe blog. Îți recomand tarta cu sparanghel și broccoli, brioșele cu somon și paste steline sau tarta cu somon și broccoli.
Dacă vrei și tu să pregătești aceste paste cu somon, dovlecel și sos alb, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.
Timp preparare:
15 min
Număr porții:
3 persoane
Dimensiune vas:
tigaie rotundă 25cm diametru (pt.sos)
oală inox capacitate 4 l (pt. fiert paste)
- 250 g tagliatelle sau spaghete
- 1 dovlecel mic
- 200 g somon proaspăt sau afumat
- 20 g unt
- 150 g smântână grasă
- 100 g parmezan ras
- 2-3 căței de usturoi
- verdeață (busuioc/pătrunjel/mărar)
Mod de preparare
PASUL 1
Pune apa pentru paste la fiert în oala de 4 l. Când clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu le las 10 minute pe cele no.5).
PASUL 2
Spală dovlecelul și dă-l prin răzătoare. Taie somonul mărunt. Curăță și mărunțește usturoiul.
PASUL 3
Pune o tigaie pe foc mic și pune untul, apoi adaugă dovlecelulși lasă-l pe foc până se înmoaie (aproximativ 5 minute)
PASUL 4
Adaugă somonul, lasă-l încă 5 minute pe foc, pune usturoiul, smântâna și parmezanul ras și amestecă.
PASUL 5
Când sunt gata pastele, strecoară apa de pe ele, toarnă-le peste sos, amestecă și servește-le imediat cu puțină verdeață pe deasupra (busuioc, pătrunjel, mărar, etc)
Dacă ai încercat aceaste paste cu somon, dovlecel și sos alb, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.
11 comentarii