Ce mi se pare cel mai interesant este că, deși e cunoscută ca fruct, smochina este de fapt floarea arbustului, care înflorește spre interior, de parcă ar fi introvertită…
Timp preparare:
10 min
Număr porții:
3
- 3 smochine proaspete
- 1 lingură de nuci tocate (pecan, caju, alune de pădure)
- 50 g brănză de vaci sau de capră
- frunze de bsuioc sau de mentă (pentru decor)
Mod de preparare
PASUL 1
Spala smochinele, tamponează-le cu un prosop de hârtie și taie-le vârful, ca pe un capac. Scoate ușor pulpa din interiorul fructului cu ajutorul unei lingurițe, având grijă să nu străpungi coaja, și pisează-o cu o furculiță până obții o pastă.
PASUL 2
Amestecă pasta scoasă din smochine cu brânza și jumătate din nucile tocate.
PASUL 3
Umple fiecare smochină cu crema obținută, decorează cu restul de nuci și frunze, apoi pune-le capacul și transferă-le pe un mic platou ceramic sau de lemn. Sunt excelente servite imediat, ca aperitiv sau gustare.
Dacă ai încercat această rețetă de smochine umplute cu brânză și nuci, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.