Această rețetă este ideală pentru cei ce au dat start autodiversificării de curând. Combinația de legume cu quinoa, o pseudo-cereală cu gust delicat de nucă și textură moale, îi va încânta pe micuții ce abia au început să exploreze mâncarea.
Forma de brioșă face totul mai ușor de apucat și de gestionat pentru bebeluși.
Quinoa este o pseudocereală care se cultivă în special în America de sud, dar mai nou a început să fie populară peste tot în lume.
Bobițele de quinoa sunt foarte nutritive, ușor de preparat și preiau gustul oricărui ingredient cu care sunt asociatăe, la fel ca orezul. Asemenea lui, quinoa se poate folosi atât în preparate dulci, cât și sărate, atât caldă, cât și rece (în salate, de exemplu).
Trebuie să știi că există 3 tipuri de quinoa: albă, roșie și neagră.
Daca folosești quinoa roșie sau neagră, în loc de quinoa albă, brioșele nu vor ieși la fel, nu vor crește și nu vor fi pufoase. Deși au mai multe calități nutritive, cele două tipuri de quinoa necesită un timp mai îndelungat de gătire, sunt mai crocante și mai dense, decât quinoa albă.
Timp preparare: 35 min Timp coacere: 30 min Număr porții: 6 buc
Ingrediente
1 ou ecologic
80 g quinoa albă crudă (după fierbere își va tripla volumul)
1 morcov mic
1/3 dovlecel mic
1/2 ardei capia
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 ceapă/usturoi verde
Mod de preparare
1. Începe prin a pune quinoa la înmuiat cu 2 ore înainte de a o fierbe. Prin acest procedeu, se va elimina saponina, substanța care îi dă un gust amărui.
2. După 2 ore, spală bine quinoa și pune-o la fiert într-o oală cu 200 ml apă, fără capac, pentru 15 minute. Când e gata, a absorbit toată apa și boabele devin ușor transparente (au o mică spirală vizibilă în interior), oprește focul și las-o încă 15 minute acoperită.
3. Pornește cuptorul la 160 de grade fără ventilator.
4. Spală și curătă legumele și taie totul mărunt cu un cuțit sau o răzătoare.
5. Într-un bol, amestecă legumele, verdeața, quinoa și oul până obții o compoziție omogenă.
6. Umple 2/3 din formele de brioșe cu amestecul obținut. Dacă formele nu sunt de silicon ci metalice, pune mai întâi forme de copt din hârtie.
7. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 20-30 minute.
2 comentarii