Tarta cu prune si migdale

Gustului dulce acrișor al prunelor suculente se combină atât de bine cu aroma delicată a migdalelor în această tarta cu prune si migdale.

Fărăr zahăr, baby-friendly și cu un blat foarte fraged, este ideal de preparat spre sfârșitul verii.

RECOMANDARE

Dacă prepari tarta special pentru cel mic (fără zahăr sau îndulcitori) dar ai vrea sa se bucure toată familia de ea, poți să picturi câte o linguriță de miere peste fiecare din porțiile destinate adulților.

Dacă vrei și tu să pregătești acestă tarta cu prune si migdale găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 40 min

Timp coacere: 55 min

Dimensiune vas: tavă copt diam. 30 cm

INGREDIENTE

       Pentru crustă

  • 250 g făină albă
  • 125 g unt rece
  • 50 g migdale măcinate
  • 1 gălbenuș de ou
  • zeama de la 1 lime sau  ½ lămâie

       Pentru umplutură

  • 8-10 prune coapte dar ferme
  • 100 g migdale măcinate
  • 2 ouă și 1 albuș
  • 100 g unt moale
  • 2 linguri de făină albă

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Amestecă, cu vârful degetelor făina, migdalele măcinate și untul rece tăiat cubulețe, până obții o compoziție sfărâmicioasă.
Adaugă gălbenușul și zeama de lime și continuă să frămânți aluatul cu mâinile până când se omogenizează și îi poți da forma unei bile aplatizate.

Dacă este prea sfărmăcios aluatul, adaugă 1-2 linguri de apă rece și mai frământă-l puțin.

Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l în frigider până prepari umplutura.

PASUL 2

Pornește cuptorul la 160 de grade fără ventilator.

PASUL 3

Pentru umplutură, mixează untul la temperatura camerei cu gălbenușurile cu un mixer cu bol.

Poți adauga îndulcitor doar dacă prepari tarta exclusiv pentru adulți sau copii mai mari de 3-4 ani.

PASUL 4

Separat bate albușurile spumă cu ajutorul unui mixer și adaugă în ploaie făina.

Încorporează mixul de gălbenuș și unt în albușuri și amestecă ușor, cu mișcări verticale (de sus în jos).

La final adaugă migdalele măcinate.

PASUL 5

Spală prunele, taie-le în două, scoate sâmburii și taie fiecare jumătate de prună în 6 felii.

Vei obține astfel 12 felii la fiecare fruct.

PASUL 6

Scoate aluatul din frigider și întinde-l cu ajutorul unui sucitor, până capătă o grosime de 5-7 mm și se formează un cerc cu diametrul mai mare cu aproximativ 5 cm decât diametrul tăvii.

Eu am folosit o tava de 28 cm.

Transferă aluatul în tavă și întinde-l având grijă să acoperi și marginile verticale ale acesteia.

PASUL 7

Toarnă umplutura și decorează cu feliile de prune ușor suprapuse, începând din centrul tartei și continuând circular, până acoperi toată suprafața și epuizezi toate fructele.

PASUL 8

Pune tarta în cuptorul preîncălzit la 160 de grade fără ventilator timp de 55 min.

Când e gata, scoate tarta din cuptor, las-o să se răcească puțin și servește-o imediat.

Dacă ai încercat acestă tarta cu prune si migdale, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

3 comentarii

Ana September 22, 2020 - 14:16
Este absolut minunata aceasta tarta! Evit sa o fac prea des din cauza continutului mare de unt, dar si cand o pregatesc...se evapora pur si simplu :) Multumesc pentru reteta!
admin October 12, 2020 - 18:39
Multumesc pentru feed-back! :)
Eliza September 2, 2021 - 19:33
Azi o fac pentru a doua oara. Îmi place mult textura data de albușul bătut. De abia aștept sa o mănânc. Îți mulțumesc pentru rețetă!
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More