Sushi din clătite cu hrișcă și nuci, umplute cu ricotta, banane și struguri

Această rețetă, pe cât e de simplă, pe atât e de arătoasă și haioasă. E ideală atât pentru micuții ce abia au dat startul autodiversificării, datorită formei ușor de gestionat și conținutului acestor rulouri ce se aseamănă cu forma de sushi dar și pentru copiii mai mari.

Plecând de la câteva clătite, preparate cu făină fără gluten (de hrișcă și de migdale), umplute cu ricotta și fructe, poți obține un mic dejun sau o gustare rapidă.

În plus, pot fi servite la petrecerile pentru copii de toate vârstele.

Timp preparare: 30 min

Număr porții: 5 clătite / 30 – 35 sushi

Dimensiune vas: tigaie clătite 25 cm diametru

INGREDIENTE

Pentru aluatul de clătite:

 • 2 ouă ecologice
 • 1 linguriță ulei de cocos
 • 250 ml lapte integral
 • 6 linguri făină de hrișcă
 • 2 linguri făină de migdale
 • 2 linguri nucă macinată

Pentru umplutură:

 • 100 g ricotta
 • 3 banane
 • 20 boabe de struguri albi și roșii

Pentru decor:

 • câteva boabe de struguri
 • miez de nucă

Mod de preparare

PASUL 1

Amestecă toate ingredientele pentru aluat cu ajutorul unui mixer cu bol, până obții o compoziție omogenă, nici prea lichidă, nici prea vârtoasă.

PASUL 2

Încinge pe aragaz o tigaie antiaderentă pentru clătite și transferă cu ajutorul unui polonic compoziția în tigaie, inclinând-o cu mișcări circulare astfel încât să se întindă aluatul uniform. Lasă clătita pe foc mediu 30-40 de secunde sau până se rumenește și întoarce-o cu ajutorul unei spatule de lemn sau plastic pe partea necoaptă. Când e gata, transfer-o pe o farfurie întinsă.

PASUL 3

Întinde câte o lingură de ricotta pe fiecare clătită. Pentru a umple clatita cu miezul de banana întreg, plasează fructul la marginea clătitei și rulează, până în capătul opus, îndreptând ușor banana pe măsură ce rulezi. Pentru a umple clătita cu struguri, spală boabele și taie-le mărunt (îndepărtând sâmburii mari dacă e nevoie). Împrăștie bucățile peste clătită și ruleaz-o.

PASUL 4

Taie cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit fiecare clătită în felii de 1-1,5 cm grosime.

Pentru copiii peste 3 ani, pe cele cu banane le poți decora cu jumătăți de miez de nucă iar pe cele cu struguri cu jumătăți de struguri.

Pentru cei mai mici de 3 ani, pentru a micșora riscul de înec, le poți servi ca atare sau poți sfărâma puțin miezul de nucă iar boabele de struguri se pot tăia în 4 bucăți, pe direcția lungă.

NOTĂ:
Strugurii se pot înlocui cu alte fructe de sezon tăiate mărunt (prune, piersici) sau întregi (afine, mure, zmeură).

Dacă ai încercat acestă rețetă de sushi din clătite cu hrișcă și nuci, umplute cu ricotta, banane și struguri, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More