Prăjitură cu mălai și fructe de pădure (fără zahăr) – din rețetarul bunicii

prăjitură cu mălai și fructe de pădure

Această rețetă de prăjitură cu mălai și fructe de pădure este extrasă tot din rețetarul mamei mele (aka buni), dar a fost adaptată așa încât să fie baby friendly, deci fără zahăr.

L-am înlocuit cu succes cu banane și cartof dulce. Se pot folosi doar banane sau doar cartof dulce, sau dovleac.

De ne place prajitura cu mălai și fructe de pădure

  • se prepară foarte repede, în 3 pași simpli
  • este fără gluten (că ș-așa avem perioade când exagerăm cu făinoastele de genul pâine, paste, tarte și brioșe)
  • pentru gustul delicat al iaurtului și brânzei
  • tare-i arătoasă, de ce să nu recunosc

Să știi că mai găsești rețete de-ale bunicii pe blog, cum ar fi cornulețele fragede cu magiun de prune, dulceața de pere (fără zahăr), pâine în trei culori, pate de casa.

Toate merită încercate!

Dacă vrei să începi cu această prăjitură cu mălai și fructe de pădure,  găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 10 min

Dimensiune vas: tavă chec copt diam. 30 cm x 13 cm x 6 cm
+ 15 forme brioșe din silicon

Timp coacere: 40 min

Număr porții: 12 – 15 felii + 15 brioșe

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 4 ouă
  • 400 g iaurt
  • 200 g branză dulce de vaci
  • 400 g faină de mălai
  • 10 g praf de copt (1 plic)
  • 1 banană și 2 cartofi dulci copți sau 3 banane
  • 300 g amestec de fructe proaspete sau congelate (afine, zmeura)

MOD DE PREPARARE

PASUL 1
Mai întâi, cu ajutorul unui mixer amestecă ouăle, untul și brânza, apoi adaugă praful de copt și iaurtul cu făina, alterativ, până obții o compozitie vârtoasă.

Folosind o spatulă, înglobează bananele și cartoful dulce (mărunțite cu blenderul – sau pisate) și jumătate din cantitatea de fructe de pădure.

PASUL 2

Pune aluatul în formele pentru brioșe și în tava de chec tapetată cu hârtie de copt și presară fructele.

PASUL 3

Coace totul în cuptorul preîncălzit la 180 grade, fără ventilator, timp de 40 min. Când e gata, se scoate și se lasă puțin la răcit. E cea mai gustoasă servită imediat, cât timp e puțin caldă.

Dacă ai încercat această prăjitură cu mălai și fructe de pădure , m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Clătite cu înghețată de zmeură și banane (fără zahăr)

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More