Paste cu pesto roșu și conopidă

Apelez destul de des la această rețetă de paste cu pesto roșu și conopidă, atunci când vreau să pregătesc un prânz sau o cină rapidă. Se face în  câțiva pași simpli și este foarte gustoasă, în special datorită pesto-ului.

Gata în 15 minute

Spre deosebire de tradiționalul pesto verde sau pesto Genovese, pesto roșu are ca ingrediente de bază, roșiile proaspete și/sau uscate și uneori măsline. De data aceasta însă, am creat o versiune ușor diferită, care se potrivește de minune cu gustul conopidei.

Practic, totul se face în  timpul în care fierb pastele. De fapt, pentru a scurta timpul, conopida se fierbe împreună cu spaghetele, în aceeași apă. De ce nu, din moment ce oricum pastele vor avea conopidă?!  Restul îngredientelor, se pun pur și simplu într-un blender și se mixează până capătă consistența unei creme. La final, nu trebuie decât să torni sosul peste paste și gata. În mai puțin de 15 de minute te poți bucura, alături de întrega familie de o porție sățioasă și aromată de paste.

Conopida este o sursă bună de acizi grași, fosfor, biotină, vitamina B1, B2, B3, minerale și proteine. Pestoul, datorită roșiilor și conținutului de nuci, contribuie cu vitamina C și vitamina K, vitamin A (beta-catoten), vitamina B6, folati, niacină, vitamin E, proteine și fosfor. Deasemenea, acesta este cu atât mai versatil cu cât, dacă faci o cantitate mai mare, îl poți folosi ulterior în sandvișuri, ca dressing pentru salate sau în locul sosului pentru pizza.

Dacă vrei și tu să pregătești această reteta de paste cu pesto roșu si conopida, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 15 min

Număr porții: 3 persoane

Ingrediente:

  • 200-250 g paste uscate (spaghete/penne/fussili)
  • 300 g conopidă proaspătă sau congelată
  • 400 ml bulion
  • 1 legatură mică de pătrujel si sau busuioc proaspat
  • ½ lingurița oregano
  • 1 lingură migdale sau caju crud nesarat
  • 3 linguri parmezan ras (Grana Padano sau Parmigiano Reggiano)
  • 2 caței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • ½ linguriță chimen (măcinat)
  • ½ linguriță boabe de coriandru (măcinate)
  • ½ linguriță sare ( doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe amblaj, împreună cu floretele de conopidă. Scoate conopida dupa 5 minute, daca e proaspătă, sau 10 minute,dacă e congelată. Pentru a fi mai ușor de gestionat de cei mici, recomand ruperea spaghetelor în două.

PASUL 2
Pune 1/3 din conopidă, 200 ml de bulion, pătrujelul/busuiocul, oregano, migdalele (sau caju), parmezanul, uleiul, usturoiul, chimenul și coriandrul în vasul unui blender și mixează până capătă consistența unui sos.

PASUL 3
Când sunt gata pastele, scurge apa de pe ele și amestecă-le cu sosul, restul de bulion  și conopidă. Servește-le imediat, cu extra parmezan și câteva frunze de busuioc.

Dacă ai încercat acestă rețetă de paste cu pesto rosu si conopida, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More