Gătitul acasă e ușor! – cum a decurs primul nostru atelier de nutriție și gătit

Săptămâna trecută a avut loc primul atelier de nutriție și gătit cu tema “Planificarea meselor în familie, de la teorie la practică”, organizat împreună cu draga mea prietenă Andreea-Carmen Radu. Acesta face parte dintr-o serie mai largă de ateliere dedicate familiilor, denumită generic, “Gătitul acasă e ușor!”.

Totul a pornit de la ideea de a oferi o bază de plecare părinților preocupați de alimentația sănătoasă. De-a lungul acestor ateliere (căci vor fi mai multe), vom oferi atât un suport teoretic cât și unul practic.

Vom găti, de fiecare dată, împreună, cot la cot, tot felul de rețete rapide, sănătoase și pe gustul tuturor.

Pe cât am fost de entuziasmată de proiectul nostru, pe atît de mari emoții am avut la eveniment. Voiam să mă asigur că fiecare va pleca de acolo cu informații și experiențe utile și va fi încîntat de tot procesul.

Cum a decurs, pas cu pas, primul atelier…

Am început cu o prezentare și o parte teoretică susținută în principal de Andreea, în calitate de consultant în nutriție, iar apoi ne-am pus fiecare câte un șorț și ne-am mutat la bucătărie.

Atmosfera a fost tare plăcută și relaxată. Nu știu dacă ați fost vreodată la showroom-ul Miele. Dacă nu, vă invit să o faceți. E foarte elegant, cald și primitor, un melanj de util și frumos, cum rar se întâmplă. A fost special gândit să pună în valoare funcțiile fiecărui aparat și să te simți ca într-o bucătărie adevărată.

Toată lumea a participat activ. Fiecare participant a avut în față ingredientele și accesoriile necesare pentru a prepara rețetele propuse. Când am dat startul toată lumea s-a pus pe treabă conștiincios.

La un moment dat, cineva chiar a remarcat cu haz că arătăm ca o familie numeroasă de italinence care găteau cu drag și spor laolaltă.

Cât am trăbăluit s-au pus întrebări, s-au legat prietenii și s-au încins dicuții pe tot felul de teme legate de nutriție și bucătăreală. Știi tu, așa cum se întâmplă de fiecare dată când se adună mai multe mame la un loc.

Ne-am încadrat în timp. Am reușit să gătim o supă cremă, un curry de curcan , orez și o salată simplă în mai puțin de o ora și jumătate. Practic ne-am atins scopul atelierului.

Am vrut să demonstrăm că nu e nevoie să stai în bucătărie cu orele. Practic, dacă îți rezervi 1 oră si 30 min, de 2 ori pe saptamână, asiguri pentru 6 zile prânzul și cina pentru toată familia.

Am folosit ingrediente de cea mai bună calitate și asta a contat enorm. Nasul Roșu ne-a furnizat legumele proaspete folosite la supă, curry și salată. Nordic food ulei de măsline și orez integral.

Am savurat ce am pregătit cu propriile noastre mâini, simplu și fără efort.

  • Supă cremă de mazăre cu mentă proaspătă și feta sau smântână
  • Curry de curcan cu legume și orez integral
  • Salată din mix de frunze și castravete

Participantele au putut să ia la pachet ceea ce au gătit și n-au consumat la fața locului. Pentru asta, Wepack ne-a pus la dispoziție ambalaje de unică folosință biodegradabile.

Nici nu știu cum a trecut timpul. S-a întâmplat totul foarte repede și a fost foarte intens pentru mine.

Am plecat de acolo încărcate cu atîta energie încât, pe drumul de întoarcere, deja discutam cu Andreea detaliile pentru cel de-al doilea și al treilea atelier.

Fiecare a plecat cu câte o desagă plină de bunătăți de la toți partenerii noștri. Bomboane raw vegane, fără zahăr, de la Atelierul de Bobo, produse lactate de la Lăptăria cu caimac, ton, mix de alune și orez de la Nordic Food și, din partea mea, cîte o mostră mică de ulei esențial marca Doterra, numai bun de folosit la gătit. Mulțumim partenerilor media: ParentingAds, The Village- Your Family Hub, Pastel. Fotografiile au fost realizate de Magdalena Aldea Photography, căreia îî suntem tare recunoscătoare.

Și nu în ultimul rând, le mulțumim participanților!

Dacă n-ai  reușit sa te înscrii la acest atelier, te așteptăm cu drag la  urmatoarele, ce vor avea loc în fiecare lună, în cadrul showroom-ului Miele.

Pentru a fi la curent cu data exactă si tematica evenimentelor viitoare, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Primii pași în alimentația bebelușului – cum a decurs al doilea atelier de nutriție și gătit

20 de lucruri pe care nu le știai despre mine

Prima participare ca blogger acreditat la Webstock 2017

3 comentarii

Magda March 21, 2019 - 21:31
Atelierul a fost foarte misto! Eu am aflat foarte multe chestii utile! Felicitari, fetelor! Si la mai multe!
admin April 6, 2019 - 21:17
Multumim, Magda! Te asteptam cu drag si la urmatoarele!
Producătorii locali de alimente de la care ne aprovizionăm în autoizolare March 27, 2020 - 22:22
[…] după principiul “from farm to table”. Noi am colaborat cu ei atunci când am organizat primul atelier de nutriție și gătit. Am preparat atunci o salată delicioasă cu un mix de frunze cu gust natural. Acum livrează prin […]
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More