Fursecuri cu nucă și scorțișoară

Fursecurile sunt una din gustările preferate ai celor mici așa încât dacă vrei sa ai la îndemână o varianta fără zahăr, ușor de transportat și plină de nutrienți, poți opta pentru cele de mai jos. Nucile au un conținut bogat de omega 3, minerale și vitamina E  iar scorțișoara proprietăți antioxidante.

Timp preparare: 40 min

Timp răcire: 30 min

Timp coacere: 15 – 20 min

Număr porții: 28 fursecuri (1 tavă)

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Pentru biscuiți:

  • 250 g făină tip 650
  • 2 linguri făină de migdale
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 120 g unt rece
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 gălbenuș
  • 1-2 linguri zeamă lămâie

Pentru decor:

  • 1 albuș
  • 1 lingură lapte
  • Coajă de lămâie răzuită
  • 28 jumătăți de miez de nucă (aprox 60 g)

Mod de preparare

PASUL 1
Amestecă cu vârful degetelor făina și untul rece tăiat cubulețe, până capătă consistența fărâmiturilor de pâine.

PASUL 2
Adaugă făina de migdale, nuca măcinată, mirodeniile și gălbenușul.

PASUL 3
Continuă să frămânți până când se dezlipește aluatul de pe suprafața bolului ți poți forma o bilă.

PASUL 4
Aplatizează bila, înfășoară-o în folie alimentară și pune-o în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

PASUL 5
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3).

PASUL 6
După ce s-a răcit, scoate aluatul din frigider si întinde-l cu ajutorul unui sucitor până capătă o grosime de 5-7 mm.

PASUL 7
Decupează fursecurile cu ajutorul unei forme și transferă-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

PASUL 8
Amestecă albușul cu laptele și întinde amestecul peste fursecuri cu ajutorul unei pensule de patiserie. Decorează fiecare fursec cu câte o jumătate de miez de nucă (tocată pentru copiii sub vârsta de 3 ani)  și răzuiește coaja de lămâie peste toată tava.

PASUL 9
Coace totul la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc fursecurile.

NOTĂ
Aluatul se poate face în avans sau în porții mai mari fiindcă rezistă 5-7 zile la frigider și 6 luni la congelator.
După ce se răcesc fursecurile, poți cerne zahăr pudră peste cele destinate exclusiv adulților.
Fursecurile se păstrează în recipiente închise etanș 5-7 zile.

Dacă ai încercat acestă rețetă de fursecuri cu nucă și scorțișoară, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

2 comentarii

Brandeu Maria December 21, 2020 - 01:43
Buna, pot adauga curmale sau stafide măcinate sa fie puțin dulci?
admin February 15, 2021 - 08:32
Sigur! ;)
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More