Chec cu pere și migdale (fără zahăr) – rețetă video

Acest chec cu pere si migdale (fara zahar) este de ceva vreme pe lista mea de rețete de încercat. Am tot amânat să o testez până s-a ivit momentul potrivit. Și, iată ca azi, o public, și nu oricum, ci în varianta video, o premieră pentru mine.

Visez de mult sa fac un astfel de chec, cu fructe întregi, poșate și scufundate într-un aluat pufos și aromat.

Când cei de la Natura lui Kapi mi- au propus sa fac o reteta video, baby-friendly,  checul cu pere si migdale a fost prima rețetă care mi- a venit în minte.

Checul cu pere și migdale este perfect ca gustare de după amiaza pentru ce mici dar și suficient de sofisticat ca să- l prepari pentru diverse ocazii. Fie că este vorba de sărbători, prieteni ce vin în vizită sau evenimente speciale în familie, toată lumea îl va aprecia. În același timp checul acesta este surprinzător de simplu de făcut  Nu trebuie să stai cu orele în bucătărie pentru el.

Dacă vrei să prepari și tu rețeta de chec cu pere si migdale (fara zahar), găsești în clipul de mai jos lista de ingredinte și pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Timp preparare:
40 min
Timp coacere:
35 – 40 min
Număr porții:
12 – 15 felii
Dimensiune vas:
13 cm x 30 cm

Pentru perele poșate:

  • 5 pere abate bio *
  • 2 bețigașe scorțișoară sau 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță cardamon măcinat ecologic
  • 5 cuișoare întregi bio
  • 1 l de apă

Pentru aluat:

• 6 linguri cu vârf de faină alba de grau (200 g)
• 1 lingură ulei de cocos extravirgin, presat la rece, bio
• 6 oua ecologice*
• 3 mere bio*
• 10 g praf de copt bio
• 1 linguriță scortisoară măcinată bio
• 1 linguriță cardamon măcinat
• ½ linguriță nucșoară măcinată bio
• 2 lingurițe ghimbir proaspăt bio*
• 2-3 linguri fulgi de migdale ecologici

Note:

*  ouăle și fructele proaspete ecologice certificate le poți cumpăra direct din magazinul Natura lui Kapi, de pe Mihai Bravu, nr.140, București

Chec cu pere si migdale- reteta fara zahar

Mod de preparare

PASUL 1
Spala si curăță perele, păstrându-le coada. Pune-le într-o cratiță cu apă clocotită, împreună cu scorțișoara, cuișoarele și cardamonul. Lasă-le pe foc mic, timp de 30 min. Prin poșare, perele vor reține aromele din apă, fără a-și altera structura, culoarea și textura. În plus, datorită temperaturii foarte mici la care sunt gătite, își vor păstra mare parte din nutrienți.

PASUL 2
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade, fără ventilator.

PASUL 3
Curăță, răzuiește merele și amestecă-le cu ghimbirul răzuit, scorțișoara, nucșoara măcinata, cardamonul si uleiul de cocos.

PASUL 4
Separă albușurile de gălbenușuri și bate- le spumă, cu ajutorul unui mixer. Adaugă, pe rând, gălbenușurile, amestecând continuu. Apoi, setează mixerul la cea mai mică viteză și presară ușor făina cernută și praful de copt peste ouă. Prefer să păstrez 2 linguri de făină și să le încorporez cu spatula, în momentul în care voi adăuga merele. În acest fel compoziția va râmâne mai pufoasă.

PASUL 5
Când sunt gata perele, scurge apa de pe ele și lasă-le să se răcească puțin.

PASUL 6
Încorporează amestecul de mere și mirodenii în aluat, apoi cerne, gradual, restul de făină. Amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări lente de jos în sus, pentru a menține aluatul aerat.

PASUL 7
Tapetează o tavă (cu dimensiunea de 30 cm x 12,5xm x 6 cm) cu hartie de copt. Pentru a se așeza mai bine hârtia în tavă, poți cresta colțurile acesteia cu o foarfecă.

PASUL 8
Toarnă aluatul în tava de chec și nivelează-l cu o spatula.
Pentru ca perele sa nu se răstoarne în tavă, este de preferat să le nivelezi, tăind o felie mică de la partea inferioară. Scufundă perele in aluat și presară fulgii de migdale.

PASUL 9
Pune totul la cuptor pentru 30 min, la 170 de grade C, fără ventialtor. Ca să se rumenească, după 30 min, porneste ventilatorul la partea superioara și mai lasă checul încă 5-10 min tot la 170 de grade.

PASUL 10
Când e gata, scoate-l din cuptor, lasă-l 5-10 min în tavă, apoi transferă-l pe un grătar metalic
pentru a se răci de tot.

Dacă ai încercat acestă rețetă de chec cu pere si migdale (fara zahar) m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

În cazul în care vrei să prepari această rețetă cu ingrediente bio certificate, poți să le achiziționezi de la magazinul Natura lui Kapi.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

2 comentarii

Andreea December 29, 2017 - 11:20
Succes total intr-o perioada in care nu mananca mai nimic!Multumim pt reteta
Elena Munteanu December 30, 2017 - 16:19
Yummy! Felicitari pentru reteta!
Add Comment

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More