Batoane de broccoli și conopidă la cuptor

Conținutul scăzut de carbohidrați al batoanelor cu broccoli și conopidă fac din acestea o gustare sănătoasă la orice oră din zi. În plus, forma și textura lor ușor de gestionat este potrivită chiar și pentru cei mai mici meseni.

Timp preparare: 15 min

Timp coacere: 20 – 30 min

Număr porții: 9 buc

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Ingrediente:

  • 250 g conopidă proaspătă sau congelată
  • 250 g broccoli proaspăt sau congelat
  • 110 g mozzarela răzuită
  • 40 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat

Mod de preparare

PASUL 1
Fierbe floretele de conopidă și broccoli timp de 5 min (dacă sunt proaspete) și 7 minute (dacă sunt congelate).

PASUL 2
Când sunt gata, scurge apa de pe ele și mărunțește-le cu ajutorul tocătorului electric până capătă consistența boabelor de orez.

PASUL 3
Pune toată cantitate într-un tifon și stoarce bine lichidul de pe ele.

PASUL 4
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade fără ventilator.

PASUL 5
Amestecă într-un bol legumele cu restul ingredientelor.

PASUL 6
Pentru a face batoanele, ia câte o ligură de compoziție și modeleaz-o între palme până obții o formă rectangulară.

PASUL 7
Transferă batonul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ajustează marginile cu ajutorul unui cuțit de masă.

PASUL 8
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade fără ventilator pentru 20-30 minute sau până se rumenesc batoanele.

PASUL 9
Servește-le calde cu sos de roșii și busuioc.

Dacă ai încercat acestă rețetă de batoane de broccoli și conopidă la cuptor, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More