Tortilla de cartofi cu mazăre și ardei, la cuptor

Tortilla de patatas sau Tortilla espanola este un fel de omletă consumată frecvent în Spania, caldă sau rece, indiferent de momentul zilei (mic dejun, prânz, cină, gustare). Ingredientul principal sunt cartofii, însă de data asta, pentru un plus de culoare și gust am adăugat mazăre și ardei. Deasemenea, pentru a fi ușor de digerat și de cei mici, se prepară la cuptor și nu se prăjește în ulei, ca în varianta originală. Se poate servi cu succes și la petreceri, tăiată cubulețe.

Timp preparare: 20 min

Timp coacere: 20 min

Număr porții: 2 adulți + 1 copil

Dimensiune vas: oală antiaderentă 20 cm diametru

Ingrediente:

  • 1 cartof roșu mare sau 2 mici
  • ½ ardei capia
  • 2 linguri mazăre congelată sau proaspătă
  • o ceapă mică
  • 2-3 ouă ecologice
  • 1 lingură ulei de măsline pentru gătit
  • o legătură pătrunjel proaspăt
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță unt topit (pentru uns vasul)
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.

PASUL 2
Spală, curăță de coajă și taie cartofii rondele de aproximativ 5 mm grosime. Curăță ceapa, spală ardeiul și taie-le mărunt.

PASUL 3
Într-o cratiță antiaderentă, pune la înăbușit, sub capac, în 200 ml de apă clocotită, toate legumele timp de 10 minute. Adaugă sarea (doar peste vârsta de 1 an), cimbrul, nucșoara și uleiul cu 4-5 minute înainte de a opri focul.

PASUL 4
Separat, într-un bol, bate ouăle și adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.

PASUL 5
Unge cu puțin unt un vas ceramic termorezistent și transferă legumele în el. Toarnă ouăle peste ele și pune-l în cuptor pentru 20 de minute.

PASUL 6
Când e gata, scoate vasul din cuptor și răstoarnă conținutul pe un platou. Taie tortilla felii și servește-o caldă sau rece, alături de o salată verde cu roșii, ardei, castraveți și măsline.

Dacă ai încercat acestă rețetă de tortilla de cartofi cu mazăre și ardei, la cuptor, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More