Supă cremă de dovleac cu ghimbir și coriandru

Dovleacul capătă noi valențe în această aromată și sățioasă supa crema de dovleac cu ghimbir si coriandru. Este o supă numai bună pentru zilele reci și umede de toamnă târzie.

Dovleacul capătă noi valențe în această aromată și sățioasă supa crema de dovleac cu ghimbir si coriandru. Este o supă numai bună pentru zilele reci și umede de toamnă târzie.

Nu știi ce să faci cu resturile de dovleac copt în cuptor? Transformă-l a doua zi într-o delicoasă supă cremă de dovleac cu ghimbir și coriandru!

Deasemenea, mai poți face niște briose cu dovleac si scortisoara, supa crema de dovleac, ghimbir si coriandru, sau chiar un tort dezbracat de dovleac cu decor din turta dulce.

Deși printre ingrediente se numără ghimbirul, preparatul nu este unul picant. Alături de coriandru fac din supă un adevărat deliciu. Pentru o notă mai cremoasă poți folosi smântână la final, dar e la fel de bună și fără. În felul acesta e potrivită și pentru cei ce suferă de intoleranță la lactoză.

Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de supa crema de dovleac cu ghimbir si coriandru, găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.

Timp preparare: 15 min

Timp fierbere: 30 min

Număr porții: 4 persoane

Dimensiune vas: oală 2 l

Pentru supă:

  • ½ dovleac plăcintar crud sau copt (aprox. 500 g)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • 2  lingurițe ghimbir proaspăt răzuit
  • 1/2 linguriță boabe de coriandru
  • 2 linguri ulei de măsline pentru gătit sau unt
  • 1 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)

Pentru decor:

  • 1 linguriță smântână (opțional)
  • 1 linguriță semințe de dovleac

Mod de preparare

PASUL 1
Curăță toate legumele. Taie dovleacul cuburi, păstârnacul și pătrunjelul rondele iar morcovul și ceapa cât mai mărunt cu o răzătoare.

PASUL 2
Pune într-o oală puțină apă (cât să acopere fundul acesteia) iar când clocotește, pune ceapa și morcovul și amestecă.

PASUL 3
Acoperă cu un capac și lasă totul să se pătrundă 2-3 minute.

PASUL 4
Adaugă dovleacul crud și restul de legume. Dacă folosești dovleac gata copt, adaugă-l la final, după ce au fiert legumele (vezi PASUL 7).

PASUL 5
Adaugă mirodeniile și untul sau uleiul.

PASUL 6
Toarnă peste 500 ml de apă clocotită. Pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 min.

PASUL 7
După ce a fiert supa (adaugă dovleacul copt, in cazul în care nu ai folosit crud), mărunțește totul cu ajutorul unui tocător electric sau blender.

PASUL 8
Decorează cu smântână și semințe de dovleac.
Pentru copiii sub vârsta de 3 ani e recomandat să macini semințele pentru a evita riscul de înec.

Dacă ai încercat acestă rețetă de supă cremă de dovleac cu ghimbir și coriandru, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Related posts

Cea mai bună rețetă de guacamole

Salată de rădăcinoase coapte, cu feta și vinegretă clasică

Cheesecake cu mango, zmeură și rodie

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Read More